Kleding voor de training

Tijdens de trainingen wordt een Taekwondo-pak met band gedragen, welke in het Koreaans een dobok en ti (tie) worden genoemd, en beschermingsmiddelen. Momenteel worden doboks gedragen van JCalicu, Daedoo en Adidias.
De materialen en JCalicu doboks zijn o.a. rechtstreeks te bestellen bij Nihon Sport.Dobok (pak)

Om eenheid uit te stralen, worden nieuwe leden verzocht om één van de onderstaande doboks aan te schaffen en te dragen. Voor bestaande leden ook het verzoek om wanneer ze weer een nieuwe dobok willen aanschaffen uit één van onderstaande doboks te kiezen.


 •     JCalicu Taekwondopak Club - met Witte of Zwarte Revers
 • Adidas Taekwondopak Starter 2 - met Witte of Zwarte Revers
 • Adidas Taekwondopak Club - met Witte Revers of Zwarte Revers
 • Adidas Taekwondopak Club /// - met Witte Revers of Zwarte Revers


Belangrijk:

 1. De pakken dienen een V-hals te hebben en GEEN overslag (zoals bij judo, karate, etc.).
 2. Het is alleen dragers van de zwarte band toegestaan om pakken te dragen met zwarte V-halsen/revers en/of zwarte strepen op de dobok.
 3. ALLE materialen die je aanschaft moeten WTF-APPROVED zijn.


Embleem

De doboks worden voorzien van een Tong-Il embleem - te verkrijgen via de trainer voor €5,00 - dat op de linkerkant op hart hoogte op de dobok wordt genaaid.


Ti (band)
De eerste ti voor bij je dobok dien je zelf aan te schaffen. 

Een algemene vuistregel voor de lengtemaat is dat je de lengtemaat van het pak + 100 cm neemt en dat naar boven afrond naar de dichtstbijzijnde verkrijgbare ti/band maat. 

Mocht je een bredere taille hebben kun je gaan voor een langere maat. De meeste leveranciers leveren ti/band lengtes per 20 cm, dus 200, 120, 140, etc.
Wanneer je op examen mag, kun je een nieuwe ti/band kopen voor aanvang van het examen.Beschermingsmiddelen

Naast het dragen van de dobok, is het ook van belang om beschermingsmiddelen aan te schaffen, taekwondo is nu eenmaal een contact sport. De volgende beschermingsmiddelen heb je nodig voor de training:

 • JCalicu Kruisbeschermer WTF - voor heren of dames
 • JCalicu Onderarmbeschermers WTF
 • JCalicu Scheenwreefbeschermers WTF
 • JCalicu Handbeschermer WTF
 • Hoofdbeschermers en pantsers zijn aanwezig op de traingslocatie.


Hieronder staat een algemene richtlijn van maten en lengtes voor diverse kleding en materialen, inclusief voor hoofd en borst voor hen die zelf een hoofdbeschermer of pantser willen aanschaffen. Check voor de zekerheid voor het bestellen bij de leverancier.Tong-Il trainingspak & T-SHIRT


Per 1 mei 2022 zijn het vernieuwde trainingspak en t-shirt van Tong-Il verkrijgbaar bij Sport 2000 Venray. Je kunt in de winkel passen welke maat je het lieftse wilt.
Speciale vrouwen jassen zijn desgewenst te bestellen met het artikelnummer 108605-6800 Authentic Poly FZ Jacket Ladies in de maten XS, S, M, L of XL.


Menu