Tong-Il is aangesloten/werkt samen met de volgenden bonden en federaties:


De Taekwondo Bond Nederland (TBN) is een Nederlandse sportbond voor de Koreaanse vechtsport taekwondo. 


De TBN heeft als doel het bevorderen van de taekwondosport en van de aan de taekwondosport verwante methoden van zelfverdediging. De TBN faciliteert onder andere het opleiden van juryleden, trainers, examinatoren, het organiseren van wedstrijden en het afnemen van door Kukkiwon erkende danexamens.


In Nederland zijn zo'n 188 taekwondoscholen aangesloten bij de TBN met in totaal ongeveer 7.750 leden.

Website TBN


Ledenadministratie OnlineWorld Taekwondo (WT) is de Internationale Federatie (IF) die de Taekwondo-sport bestuurt en is lid van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF) en het International Paralympic Committee (IPC).


 WT leidt de meest inclusieve en toegankelijke vechtsport, die de waarden van een eeuwenoud Aziatisch erfgoed combineert met de waarden van een mondiale elitesport. Taekwondo evolueert op een solide basis, waarbij traditioneel en modern worden gecombineerd. De waarden die door beoefenaars en partners worden erkend, vormen de kracht van onze sport. Ze zijn afgeleid van wat we in onze samenleving tegenkomen: het zoeken naar plezier, het overtreffen van zichzelf, doorzettingsvermogen, morele en fysieke kracht en respect voor anderen.

Website WTKukkiwon is het centrum van de geschiedenis en toekomst van Taekwondo.
Kukkiwon werd op 30 november 1972 opgericht om de geest en vaardigheden van Taekwondo, het culturele erfgoed van de Republiek Korea, te erven, te ontwikkelen en te beloven, en om bij te dragen aan de menselijke vrede.


De naam Kukkiwon is een samengesteld woord dat bestaat uit "kukki (國技)", wat de oorspronkelijke krijgskunst van een natie betekent, en "won (院)", wat huis betekent. Dus als het huis dat de leiding neemt in Taekwondo. Kukkwion wordt het World Taekwondo-hoofdkwartier genoemd.


Het speelt een cruciale rol voor de verdere consolidatie van de basis van Taekwondo als traditionele krijgskunst en mondiale sport en de insitutionalisering ervan als culturele inhoud.

Website Kukkiwon


Menu