Nieuws

COVID-19 MEDEDELING 2 - Vrijdag 13 maart 2020, 08:00 uur

COVID-19 MEDEDELING 2 - Vrijdag 13 maart 2020, 08:00 uur

Het bestuur heeft in lijn met advies van NOC-NSF besloten alle trainingen af te gelasten tot en met dinsdag 31 maart.
 
We zullen actief aangeven wanneer de trainingen worden hervat.

Namens het bestuur,
Charles
COVID-19 MEDEDELING - Donderdag 12 maart 2020, 16:20 uur

COVID-19 MEDEDELING - Donderdag 12 maart 2020, 16:20 uur

I.v.m. de onrust door de verdere verspreiding van het coronavirus en de zojuist aangekondigde maatregelen vanuit de overheid, is namens het bestuur de beslissing genomen om per direct alle trainingen op te shorten tot en met zeker vrijdag 20 maart a.s.
 
We zullen op basis van de ontwikkelingen bijtijds beslissen of de trainingen per 23 maart kunnen worden hervat.

Ga er vanuit dat we actief aangeven wanneer de trainingen weer worden hervat.

Namens het bestuur,

Heidy & Charles
Geupexamen 1-12-2019

Geupexamen 1-12-2019

WINTER GEUP-EXAMENS TAEKWONDO TONG-IL

De winter Geup-examen, georganiseerd door Taekwondo vereniging Tong-Il, is door alleleden met goed gevolg afgesloten. In het fraai verbouwde gemeenschapshuis D’N Oesterham in Oostrum zagen ouders, familieen bekenden onder het genot van een drankje de inspanningen die verricht moesten wordenom de felbegeerde nieuwe  graduatie (band) te behalen.
Bij pupillen, aspiranten, junioren en senioren moest iedereen de open vragenlijst overbenamingen van technieken en algemene begrippen invullen. Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring,vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt.Tevens hebben drie leden die op 14 december deelnemen aan het Nationaal zwarte bandexamen in Lent alle onderdelen hiervoor als proefexamen door de examencommissie latenbeoordelen.

De examinatoren waren zeer tevreden over het getoonde niveau en inzet van de deelnemers.In de nabespreking werden aandachtspunten met de deelnemers besproken en toegelicht. Na een intensieve maar succesvolle dag konden onderstaande leden het felbegeerdeinternationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

Voor wit-gele band 9e Geup: Justin Aarts, Ruben Hendrix, Jayden Relouw, Zoe Vissers, Nehhad Omary

Voor gele band 8e Geup: Sem Linders

Voor geel-Groene band 7e Geup: Maud de Graaf, Kaj Hoogendoorn, Badr Louaman, Aitana van Putten Primo, Luna Rongen, Guusje Botden, Bo van Vegchel.

Voor groene band 6e Geup: Simon Dik, Mats Jenneskens, Vincent Kanning, Aniez Quaday, Ehsan Soleiman, Olivier Wrobel, Paul Jeuken, Nora Voigt, Edwin van Weide.

Voor groen-blauwe band 5e Geup:Martijn Denissen

Voor blauwe band 4e Geup: Thomas van Well

Voor blauw-rode band 3e Geup: Le Quoc Bao, Lisa de Graaf, Tijmen Huijbers, Nathalie van Rijt


Laatste nieuws: 1x goud, 1x zilver en 1x 4de voor Tong-il tijdens het Oh Do Kwam Toernooi Venlo

Laatste nieuws: 1x goud, 1x zilver en 1x 4de voor Tong-il tijdens het Oh Do Kwam Toernooi Venlo

Zondag 7 april heeft Tong-Il deelgenomen aan het Oh Do Kwam Toernooi in Venlo.

Aitana deed voor de 1e keer mee. In de eerste ronde kwam ze meteen de latere nummer 1 in de poule tegen. Aitana’s tegenstandster was erg fel en er was bijna niet tussen te komen. Aitana probeerde echter zelfs met een aantal mooi dwit chagi’s tegenstand te bieden. 2e ronde kwam Aitana tegenover een jongen te staan, helaas ook deze partij verloren. Aitana bleef wel tot het einde flink terug knokken. Een hele mooie 4e plaats en een flinke ervaring rijker!

Kay kwam vandaag ook voor het eerst op de mat. Verloor zijn eerste partij. In de tweede partij kwam Kay in de laatste ronde vanuit 15-0 terug naar 18-10. Heel erg knap van Kay. Na het krijgen van een mooi deelname certificaat kon hij heel erg trots huiswaarts keren. Kay heeft ontzettend genoten van zijn eerste wedstrijd.

Ehsan kon vandaag helaas vandaag niet mee, hij was getroffen door een oorontsteking, beterschap Ehsan.

Vincent Palmen deed vandaag ook voor het eerst mee met een toernooi. Vincent trof helaas in zijn klasse een tegenstander die ruim 2 misschien wel 3 koppen groter was dan hij. Ondanks dat Vincent vrij snel een blessure opliep heeft hij zijn partij wel afgemaakt, met steun van zijn coach Ferry. In zijn 2e partij trof Vincent dezelfde tegenstander helaas nog een keer. We zijn trots op Vincent om het feit dat hij de mat weer op ging en zelf ook nog probeerde om zijn puntjes te pakken. Ook een ervaring rijker geworden vandaag!

Maud verscheen vandaag ook voor het eerst op de mat. Maud won haar eerst partij d.m.v. golden point. Daarna was ze helemaal los en won haar tweede partij met overtuiging. De eerste partij hield ze haar dekking nog niet voldoende waardoor haar tegenstander ook nog flink wat punten kon maken. In de finale partij liet ze dit niet meer gebeuren en hield haar pantser mooi dicht. Een mooie eerste wedstrijdervaring en een gouden medaille.

Als laatste was Lisa vandaag aan de beurt, de enige van het stel die wel al wat wedstrijdjes gedaan had. Lisa kreeg vandaag te maken met een aantal flinke tegenstanders. Lisa stond haar mannetje en mocht een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen.

Mark en Martijn zijn vandaag als scheidsrechters meegegaan. Voor Mark was dit ook voor het eerst. Erg fijn dat zij dit wilden doen.

Jamie Peters ging vandaag mee als stagiaire. Jamie zorgde voor de ondersteuning, warm laten draaien van de kinderen en de zorg dat iedereen op tijd op het veld verscheen, dankjewel aan Jamie hiervoor. Verder gingen Ferry en Heidy mee als coaches.

Samen met alle ouders hebben we genoten van een mooi toernooi, waar we weer veel geleerd hebben en onze verbeter puntjes uit meenemen voor de komende periode.

1x goud en 2x brons voor Tong-il tijdens het 11e Yoo-sin toernooi.

1x goud en 2x brons voor Tong-il tijdens het 11e Yoo-sin toernooi.

Zaterdag 8 december heeft Tong-il deelgenomen aan het 11e Yoo-sin toernooi in Nijmegen.
Vlnr: Julian, Theo, Ivana, Oriana, Lisa, IrisVoor het eerst werden hier zowel spar- als stijlwedstrijden gehouden en Tong-il nam deel aan beide onderdelen.

Voor de stijlwedstrijd hadden Iris en Theo Bronswijk zich opgegeven, voor beiden was het de eerste keer dat ze deel hebben genomen aan een stijlwedstrijd.

Iris mocht daarin het spits afbijten en ze stelde haar coach Job Nellen niet teleur.

Beide taegeuks heeft ze netjes gelopen, maar met toch een kleine twijfel tijdens haar eerste taegeuk waren het de zenuwen die haar nog wat parten speelden.

Desondanks een mooie prestatie die werd beloond met een top 10 resultaat!

Theo mocht als laatst zijn kunsten laten zien en ook hij stelde niet teleur. Bij Theo waren er ook wat zenuwen, waardoor hij een stuk van zijn eerste taegeuk verkeerd liep. Theo behaalde een mooie 7e plaats.

Naast de stijlwedstrijden waren er ook nog vier deelnemers voor het sparringstoernooi naar Nijmegen afgereisd. De eerste op de mat van deze deelnemers was Lisa de Graaf in de B klasse- dames, aspiranten -36kg. Een pittige poule met sterke tegenstanders, boodschap voor Lisa was; 100% inzet en maximaal knokken! Na een spannende partij heeft Lisa exact dat laten zien, maar mocht het helaas niet genoeg zijn om met de winst naar huis te gaan. Desondanks is haar coach erg tevreden over haar prestatie!

Tweede deelnemer was Ivana Schaap, niet bang en tot op het bot gemotiveerd, ging Ivana er met 200% inzet tegenaan. Haar gedrevenheid speelde haar helaas toch wat parten in een partij die gelijk opging, maar waar teveel punten zijn blijven liggen in de korte afstand (clinch).

Na twee spannende ronden helaas verloren, maar toch naar huis met een mooie bronzen medaille!

Oriana Schaap was de laatste aspirant die vandaag mocht sparren en net als haar zusje liet Oriana zien maximaal gemotiveerd te zijn om met de winst naar huis te gaan. Na een wat stroevere eerste ronde, herpakte Oriana zich mooi en trok uiteindelijk overtuigend de winst naar zich toe met een score van 44-33! Een hard bevochten en welverdiende gouden medaille!

Laatste deelnemer voor Tong-il was Julian Janssen die uit mocht komen bij de Kadetten, B klasse, -49kg. Ook voor Julian stond een sterke tegenstander op de mat en moesten alle zeilen worden bijgezet, en meer, om de winst naar zich toe te kunnen trekken. Helaas bleek zijn tegenstander, voor nu, toch nog een maatje te groot te zijn. Na een zware partij mocht Julian dan ook met een mooie bronzen medaille naar huis gaan!

Het Yoo-sin toernooi was tevens de afsluiter van het wedstrijdseizoen van 2018 en een mooie afsluiter met drie medailles. Ook volgend jaar is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden, een nieuwe wedstrijdplanning is beschikbaar op de website en opgave is dan nog zeker mogelijk! Jong, oud, ervaren of nog niet, overleg met je trainer als je interesse hebt in wedstrijden en geef je op!

Geslaagden GEUP-examens 9 december 2018

Geslaagden GEUP-examens 9 december 2018

Alle deelnemers aan de GEUP-examens zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd allemaal.

 
Examens 9 december 2018

Examens 9 december 2018

Op zondag 9 december vinden er weer geup-examens plaats. Aan dit examen kan worden deelgenomen door leden vanaf 10e Geup (Witte band) t/m 2e Geup (Rode band). Leden die aan dit examen mogen deelnemen zijn tijdens de training door hun trainers geïnformeerd.

De deelnemers dienen op de dag van het examen, voorafgaand aan het examen, hun bondspaspoort in te leveren bij de examencommissie. Het examen zal worden afgenomen in Gemeenschapshuis d’n Oesterham, Watermolenstraat 1 in Oostrum (het gemeenschapshuis ligt in dezelfde straat als de traingszaal)

Voor de aanvangstijden voor het examen geldt de onderstaande tijd:

 • Pupillen: 10.15 – 12:00 uur, alle graduaties

  Uiterklijk 10:00 uur bij de zaal aanwezig zijn.

 • Aspiranten, Junioren en Senioren: 12:30 – 15:00 uur, alle graduaties
   Uiterklijk 12:00 uur bij de zaal aanwezig zijn.

Voor het examen worden de volgende kosten in rekening gebracht:

Examengeld   : € 7,00
Planken1         : € 3,50 per stuk
Banden2          : € 6,00
Slips2               : € 1,00 per 2 stuks

1 Vanaf groene band breektechnieken, tot 14 jaar 2 planken en vanaf 14 jaar 3 planken.

2 Nieuwe banden en slips kunnen op de dag van het examen gekocht worden.

Het examengeld en de planken dienen op de dag van het examen betaald te worden.
De kosten a.u.b. zo gepast mogelijk betalen, zodat de financiële afhandeling soepel kan verlopen.

Jullie worden in de gelegenheid gesteld sportartikelen te bekijken of te kopen op de dag van het examen.

Ook bij dit examen zal er weer een theorie examen worden afgenomen. De theorievragen zijn hier te vinden: Theorie geup examen

Met vriendelijke groet,

Examencommissie Tong-Il.

1x goud en 1x brons tijdens Chin Hung Sparrings Toernooi in Meijel

1x goud en 1x brons tijdens Chin Hung Sparrings Toernooi in Meijel

Zondag 11 november hebben Oriana en Ivana Schaap deelgenomen aan het Chin Hung Sparrings Toernooi in Meijel.

Oriana verloor helaas de eerste wedstrijd op juryscore nadat het na golden score nog steeds 8-8 was. De tweede wedstrijd 2-5 gewonnen... Oriana verdiende een mooie 3de plaats.

Ivana heeft met overmacht de 1ste prijs gehaald in haar catergorie.
Geupdate website

Geupdate website

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het overzetten van de Tong-Il website van een hele oude platform naar het meest nieuwe platform. Hiervoor moest ook bij de provider een update plaats vinden van de database. Inmiddels is ook de inhoud van de website volledig gereviewd.

Met de update is de leesbaarheid en beheersbaarheid aanzienlijk verbeterd voor gebruik op PC en mobiele telefoon.

Suggesties over zaken die je ook graag op de website zou willen zien kun je kenbaar makenvia contact.
Dagje Toverland 2018

Dagje Toverland 2018

Op zondag 28 oktober is Taekwondo Vereniging Tong-il Venray met haar leden naar Toverland geweest. Met maar liefst 50 leden werd er met een grote bus naar Toverland afgereisd en hebben de leden een onvergetelijk dag gehad! Als afsluiting werden er frietjes gegeten om vervolgens met de bus weer huiswaarts te keren. Een geweldige dag!
1x brons tijdens TTE Open 2018

1x brons tijdens TTE Open 2018

Zaterdag 27 oktober hebben Lisa de Graaf en Jimi Driessen deelgenomen aan het TTE Open 2018 in Leusden. Lisa verloor helaas haar eerste partij. Ondanks een hele goede wedstrijd moest ze haar meerdere erkennen in haar eerste partij.

Jimi wist door te dringen tot de halve finale. Helaas verloor hij de halve finale, Jimi moest nog wennen aan het elektronisch scoringssysteem. Toch een mooie 3e plaats voor Jimi.

2x 1ste, 3x 2de en 1x 3de plaats Regiotoernooi Venlo

2x 1ste, 3x 2de en 1x 3de plaats Regiotoernooi Venlo

Zondag 25 februari 2018 heeft de afvaardiging van Tong-Il weer een mooie prestatie neergezet. 

De afvaardiging van Tong-Il: Martijn Denissen, Fay Brugmans, Dani vd Burgt, Oriana Schaap, Ivana Schaap, Lisa de Graaf, Finn Janssen en Ehsan Soleiman.
 
Ivana en Finn behaalde beide de 1ste plaats.
Dani, Oriana, Fay werden 2de.
Martijn bevocht een mooie 3de plaats.
 
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie medaille.
 
Begeleiding van de Taekwondoka's vond plaats door Heidy Litjens en Ferry Greevink.
Martijn Menken gaf acte de préséance als scheidsrechter.
 
Opgave voor de volgende toernooien kan nog steeds, vragen daarover kan je stellen aan de trainer.
 
 
2x 3de plaats 20ste Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen

2x 3de plaats 20ste Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen

 

IMG-20180202-WA0011.jpg

De twee trotse beker winnaars...

Op de 20ste Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch heeft Ivana Schaap een mooie 3e plaats behaald in een samengestelde gewichtsklasse (dus 1 klasse hoger). Een mooie prestatie voor Ivana!

Oriana Schaap is na een spannende wedstrijd ook 3e geworden. Een goede partij die gelijk opging maar helaas net tekort voor de overwinning. Ook voor Oriana een mooie prestatie.

Begeleiding van beide Taekwondoka's vond plaats door Martijn Menken.
"In totaal een mooi toernooi, veel geleerd met betrekking tot het Deado elektronisch systeem, dus op naar de volgende wedstrijd", aldus Martijn.
 
Opgave voor de volgende toernooien kan nog steeds, vragen daarover kan je stellen aan de trainer.
 
 
 
WINTER GEUP-EXAMENS 2017 TAEKWONDO TONG-IL

WINTER GEUP-EXAMENS 2017 TAEKWONDO TONG-IL

De Winter Geup-examen, georganiseerd door Taekwondo vereniging Tong-Il, in gemeenschapshuis “Dn Oesterham‘ in Oostrum is door alle leden met goed gevolg afgesloten. Ouders, familie en bekenden genoten van de inspanningen die verricht moesten worden om in aanmerking te komen voor een hogere graduatie.

Voor veel van de jeugd was het extra spannend,  het was hun eerste keer was dat zij op examen gingen en hun verrichtingen aan een examencommissie moesten tonen. Bij pupillen, aspiranten, junioren en senioren moest iedereen de  open vragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen invullen.

 

Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt.

 

De examinatoren waren zeer tevreden over het getoonde niveau en inzet van de deelnemers. In de nabespreking werden aandachtspunten met de deelnemers besproken. Na een intensieve maar succesvolle dag konden onderstaande leden het felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

 

Tevens waren 4 leden van Tong-il die in voorbereiding zijn voor het zwarte bandexamen onder leiding van hun trainer een kijkje gaan nemen op het nationale Danexamen in Lent. Dit om al een indruk te krijgen van wat hen te wachten staat in de zomer van 2018.

Voor wit-gele band9e geup: Samuel Bakker, Simon Dik, Sindney Schoonen,

Voor gele band 8e geup: Julian Clephas, Martijn Denissen, Sanna Overweg, Vincent Palmen, Demi Duykers,                     Rob Jenneskens.

Voor geel-Groene band 7e geup: Selwa Mekran, Chaima Mekran, Nathalie van Rijt, Thomas van Well, Fabian Wester, Michelle Hogenkamp,Wouter van Gulick.

Voor groene band 6e geup: Le Quoc Bao,

 

Voor groen-blauwe band 5e geup: Lisa de Graaf, Tijmen Huijbers, Finn Tonissen, Ivana Schaap, Oriana Schaap,Jimmy Driessen.

 

Voor blauwe band 4e geup: Julian Janssen, Lucas Vossen, Pien Wismans, Mark Peeters, Floor Wismans.

 

Voor blauw-rode band 3e geup: Fay Brugmans, Finn Janssen, Mijntje Meijer, Arezu Yousufzai.

 

 

Voor Rode band 2e geup: Lynn van de Burgt, Pim Franssen,

 

 

Voor rood-zwarte band 1e geup: Mohammed Mekran

 

 

4x brons voor Tong-il Venray op Yoo-Sin toernooi Nijmegen 9 december 2017

4x brons voor Tong-il Venray op Yoo-Sin toernooi Nijmegen 9 december 2017

Zaterdag 9 december heeft Tong-il met zes enthousiaste jonge atleten deelgenomen aan het Yoo-sin jeugdtoernooi in Nijmegen.
Voor velen was dit de eerste wedstrijd dit seizoen,  maar we hadden ook één debutant.

Lucas Vossen mocht de spits afbijten en na een flinke pot moest hij helaas zijn meerdere erkennen.
Na Lucas was het de beurt aan Oriana om haar talenten te laten zien, een goede wedstrijd vol strijdlust en niet bang om weer op te staan, maar helaas niet voldoende voor de overwinning.
Dan krijgen we Julian en Fin, strijdvaardig tegen pittige en lange tegenstanders.
Van beiden veel progressie kunnen zien, veel geleerd en na een mooi toernooi allebei met een bronzen medaille naar huis.
Ivana en Lisa mochten voor Tong-il eindigen, beiden uitkomend in dezelfde gewichtsklasse die gecombineerd werd met een hogere poule.
Ivana mocht starten en na een mooie partij tegen een veel grotere tegenstander mocht ze met brons naar huis gaan.
Voor Lisa was het haar eerste wedstrijd, iets wat altijd spannend is, maar Lisa heeft erg knap gevochten en mocht dan ook tevreden zijn met de laatste bronzen plak voor Tong-il tijdens het 10e Yoo-sin jeugdtoernooi.

Al met al vier bronzen plakken en veel ervaring opgedaan.
Ook volgend jaar zal Tong-il weer deelnemen aan diverse toernooien en tot die tijd gaan we weer hard trainen en verder groeien!

9 dec 2017: Yoo Sin Toernooi in Nijmegen

9 dec 2017: Yoo Sin Toernooi in Nijmegen

Toernooi voor pupillen, aspiranten, cadetten en junioren.

Als je mee wilt doen, graag bijtijds opgeven volgens de beschreven wijze op het Wedstrijdopgaveformulier.

Alle deelnemers: veel succes.

2e Tong-il Sparringstoernooi 2017 afgeblazen

2e Tong-il Sparringstoernooi 2017 afgeblazen

 

Op zaterdag 4 november 2017 zou Taekwondo Vereniging Tong-il Venray het 2e Tong-il Sparringstoernooi 2017 organiseren. Het toernooi zou plaats vinden in Sporthal De Raaijhal in Overloon. 

Door een gebrek aan deelnemers hebben we in overleg met de Taekwondo Bond Nederland moeten besluiten om het toernooi af te blazen.

Tong-Il wil graag de volgende bedrijven bedanken die de organisatie van het toernooi financieel en materieel hebben mogelijk gemaakt:

 

 • Gemeente Venray
 • Hombergh Lomm
 • Sylvan Horst
 • Inalfa Roof Systems
 • Taekwondo Bond Nederland
 • Oorlogsmuseum Overloon
 • Raaijhal Overloon
 • Interal TC
 • Summa
 • Top Sportive
 • Mathijsen & Weijs Notariaat
 • Dom Melskens Venray

 

Goud, 3x zilver en brons voor Tong-il tijdens Kawarmala toernooi 2017!

Goud, 3x zilver en brons voor Tong-il tijdens Kawarmala toernooi 2017!

Zaterdag 4 november heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray met 7 spelers deelgenomen aan het 26e Kawarmala Jeugdtoernooi 2017. Goud was er voor Oriana Schaap. Zilver voor Finn Janssen, Fay Brugmans en Floor Wismans. En brons voor Lucas Vossen.

 

In de ochtend waren de pupillen en aspiranten aan de beurt. Oriana Schaap wist haar finale met 37-25 te winnen. Zij scoorde goed met een aantal hele mooie technieken die met meerdere punten gewaardeerd worden. Finn Janssen verloor de finale helaas van een tegenstander die een kop groter was, Finn was omgepould naar een hogere klasse. Lucas Vossen had geen tegenstanders in zijn klasse bij de pupillen, dus is hij in de klasse bij de aspiranten (een leeftijdscategorie hoger) gestart. Heel knap dat Lucas dit gedaan heeft en zich staande wist te houden. Helaas verloor hij, maar een dikverdiende 3e plaats. Dani van der Burgt en Ivana Schaap verloren helaas hun eerste partij en vielen daardoor buiten de prijzen. 's Middags namen Fay Brugmans en Floor Wismans bij de cadetten deel. Ze wisten beiden een 2e plaats behalen.

 

Op zaterdag 4 november 2017 zal Tong-il ook weer haar sparringstoernooi organiseren, dit zal plaatsvinden in De Raaijhal in Overloon.

Goud, Zilver en 5x Brons voor Tong-il op Yoo Sin Jeugdtoernooi 2016

Goud, Zilver en 5x Brons voor Tong-il op Yoo Sin Jeugdtoernooi 2016

Op zaterdag 10 december vond voor de 9e keer het Yoo Sin Jeugdtoernooi plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen, Tong-il Venray reisde met 10 deelnemers af  naar Nijmegen om deel te nemen.

Lucas Vossen, Dani van der Burgt, Oriana Schaap, Ivana Schaap, Finn Janssen en Julian Janssen mochten in de ochtend bij de jeugd starten. Lucas, Dani, Finn, Julian en Ivana wisten een 3e plaats te behalen. Lucas moest maar liefst 3 partijen sparren, Dani en Ivana 2 partijen, en Finn en Julian 1 partij. Het wat duidelijk te zien dat ze allemaal enorm vooruit zijn gegaan, sinds begin 2016 is er elke vrijdagavond een extra sparringstraining en dat was duidelijk te zien.

In de middag waren de cadetten en junioren aan de beurt, van Tong-il waren dit Fay Brugmans, Nina Emons, Jordy Emons en Alex Tangjitwisut. Alex wist na 2 winstpartijen een 1e  plaats te behalen, hij draaide een heel erg sterk toernooi! Nina verloor helaas nipt de finale en werd 2e. Fay en Jordy verloren hun 1e partij, maar draaiden beide ook een hele goede partij.

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Het Yoo Sin Jeugdtoernooi was het laatste toernooi van 2016 voor Tong-il, maar op 7 januari staat al weer het NK in Almere op het programma.

Brons voor Alex Tangjitwisut op Rotterdam Open 2016

Brons voor Alex Tangjitwisut op Rotterdam Open 2016

Zaterdag 26 november is Tong-il Venray met twee deelnemers afgereisd naar Rotterdam om daar deel te nemen aan het internationaal toernooi Rotterdam Open 2016.

Alex Tangjitwisut startte in de junioren A-klasse gewichtsklasse -68 kg. Zijn eerste tegenstander was Malek Al-Kailani uit Jordanië. Na veel energie gestoken te hebben in het trainen op een andere tactiek, leverde dat  een winst op golden point op, Alex was daarmee door naar de halve finale.

In de halve finale stond Alex tegenover Stef Otten van Hantai Oldenzaal en ook deze partij bleef het spannend tot het eind. Zijn nieuwe tactiek kwam deze wedstrijd goed van pas, maar helaas moest Alex op de valreep zijn meerdere erkennen na een achterwaartse trap, die de stand naar 8-5 bracht. Een achterstand die Alex niet meer goed kon maken.

De tweede deelnemer van Tong-il was Joep Staal, uitkomend in de senioren klasse -68 kg, een poule met 10 tegenstanders. Voor Joep  was het een toernooi waarbij  hij meer ervaring op kon doen. Zijn eerste tegenstander was de Brit Cameron Davies van Nottingham Taekwondo. Een tegenstander met de nodige ervaring en dat was ook te merken, met een eindstand van 13-1 verloor Joep helaas zijn partij.

Zaterdag 10 december zal Tong-il met 10 leden deelnemen aan het Yoo Sin Jeugdtoernooi dat in Nijmegen zal plaatsvinden.

1x zilver en 2x brons Dutch Masters 2016

1x zilver en 2x brons Dutch Masters 2016

Zaterdag 28 mei heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray een succesvolle en lange dag gehad op de Dutch Masters 2016 in de Topsporthal Rotterdam. Er deden bijna 650 sporters mee uit meer dan 10 landen verdeeld over 70 teams.

In de klasse -86 kg junioren verloor Alex Tangjitwisut zijn eerste partij met 16-5 van de Brit Sony Deakin. Alex had moeite met zijn langere tegenstander, maar wist hem goed onder druk te zetten waardoor hij het zijn tegenstander heel moeilijk maakte. Alex wist twee mooie scores te maken met een achterwaartse trap die met drie punten gewaardeerd wordt. Helaas kreeg Alex niet genoeg vat op zijn tegenstander om de partij naar zich toe te trekken.

Henk van Ijzendoorn wist in de klasse +87 kg senioren tot de halve finale door te dringen en verloor deze met 14-2, hij kreeg moeilijk vat op zijn tegenstander Jack Spall uit Groot Brittannië die een stuk langer was dan Henk. Zijn tegenstander wist in de uitwisseling van acties steeds in de korte afstand te scoren. Dus een derde plaats voor Henk.

Roy Samson stond in de finale in de klasse -87 kg senioren tegen Mohamed Siyar uit Marocco en na de drie reguliere ronden was het 10-10 gelijk waardoor er een extra sudden death ronde gespeeld werd. Roy nam initiatief en viel aan, helaas scoorde hij hier niet mee en zijn tegenstander counterde met een score, dus een tweede plaats voor Roy.

Joep Staal deed na een afwezigheid van ruim 4 jaar ook weer mee in de klasse -74 kg senioren, en dat deed hij niet onverdienstelijk! Hij wist na 2 winstpartijen tegen beide Britse tegenstanders de halve finale te bereiken waar hij Mohammed Mellouk van Abdel Kwan uit Rotterdam trof. Daarin speelde het gebrek aan wedstrijdritme en ervaring een rol, waardoor hij de partij met 17-3 verloor. Een dik verdiende derde plaats voor Joep.

1 goud en 2 zilver voor Tong-il Venray tijdens Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen

1 goud en 2 zilver voor Tong-il Venray tijdens Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 28 februari  heeft  Taekwondo Vereniging Tong-il  Venray met 5 deelnemers deelgenomen aan de Open Zuid Nederlandse kampioenschappen in Den Bosch.

Jordy Emons verloor zijn eerste partij met 5-2 van Brett Leemans van Koryo Sport.

Mohammed Mekran verloor ook zijn eerste partij in de laatste seconden met 7-6 van Rohan Bahadoer van Taekwondo Vereniging Ki Sa.

Alex Tangjitwisut wist de finale te behalen en verloor deze met 5-2 van Amine Zafraoui van TC Soekandar.

Henk van IJzendoorn wist na een jaar van afwezigheid ook de finale te bereiken. Henk verloor de finale van Michiel Hoogenboom van Taekwondovereniging Van der Poel.

Roy Samson wist de finale te bereiken en wist deze met duidelijke cijfers 15-3 te winnen van Ron Wiebing van Sjabben Sports & Health.

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Het volgende toernooi waar Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zal deelnemen is het 25e Kawarmala Jeugd Toernooi op 14 mei in Best.

18 medailles tijdens Regiotoernooi Sparring Venlo 2016

18 medailles tijdens Regiotoernooi Sparring Venlo 2016

Op zondag 21 februari heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray met 20 leden deelgenomen aan het Regiotoernooi Venlo 2016. Tong-il wist maar liefst 18 medailles te behalen. Goud was er voor Alex Tangjitwisut, Ivana Schaap, Jordy Emons en Fay Brugmans. Tevens werd er 10x zilver gewonnen, Hailey Theeuwen, Mohammed Mekran, Finn Janssen, Dani van der Burgt, Dante Winnen, Jamie Peters, Pien Wismans, Jovanny Awad, Dylan Hendriks en Nina Emons. En brons was er voor Julian Janssen, Oriana Schaap, Tijmen Huijbers en Floor Wismans. Een mooi resultaat voor Tong-il!

Het toernooi is laagdrempelig en zeer geschikt om kinderen wedstrijdervaring op te laten doen. Tong-il neem al jaren deel aan dit toernooi met de jeugd die nog heel weinig tot geen wedstrijdervaring hebben.

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Zaterdag 27 februari zal er een selectie van Tong-il deelnemen aan de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch. Dit toernooi is van hoog niveau en ook voor senioren.

1x goud, 3x zilver en 4x brons tijdens Yoo Sin Jeugdtoernooi Sparring 2015

1x goud, 3x zilver en 4x brons tijdens Yoo Sin Jeugdtoernooi Sparring 2015

Zaterdag 12 december heeft Tong-il met 14 enthousiaste jonge atleten deelgenomen aan het Yoo-Sin Jeugdtoernooi Sparring in Nijmegen. In totaal hebben 3 pupillen, 7 aspiranten, 3 kadetten en 1 junior deelgenomen. Voor velen van hen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een sparringstoernooi.

 

Tijmen Huijbers mocht zijn eerste wedstrijd als pupil sparren en was ook een beetje zenuwachtig. Na een mooie wedstrijd waar Tijmen hard heeft gevochten en met een geweldige inzet, ging Tijmen met een welverdiende zilveren medaille naar huis!

 

 

Finn Janssen stond ook voor het eerst op de mat, een wedstrijd waar Finn liet zien niet bang te zijn.

Helaas was de tegenstander net een maatje te groot, toch heeft Finn hier veel ervaring opgedaan en ook Finn mag dan heel tevreden zijn over zijn wedstrijd!

 

Na Finn was Dante Winnen de laatste pupil die zijn debuut mocht maken. Dante vocht een goede partij, liet zien niet bang te zijn en een echte doorzetter te zijn. Helaas voor Dante mocht hij de spits afbijten tegen een opponent met duidelijk meer ervaring. Een knappe partij, maar helaas moest hij de winst aan zich voorbij laten gaan.

 

 

Op dit toernooi stonden een heleboel kinderen met veel wedstrijdervaring, zo ook de tegenstander van Jovanny Awad. Jovanny liet tijdens zijn partij een goede variatie aan traptechnieken en doorzettingsvermogen zien. Helaas kwam Jovanny de ervaring tekort om deze partij naar zich toe te trekken en moest daarom de winst aan zich voorbij laten gaan.

 

Nina Emons speelde haar eerste wedstrijd en vocht een mooie partij. Haar tegenstander had duidelijk al wat meer wedstrijdervaring en wist al beter gebruik te maken van kansen in de wedstrijd. Nina kreeg het toch nog voor elkaar om een paar punten te scoren en hield zich mooi staande. Helaas verloren maar een hele mooie prestatie.

 

 

Ook voor Dylan Hendriks een debuut. Een pittig potje met veel waarschuwingen en strafpunten. Dylan gaf werkelijk alles wat hij had, maar helaas ook voor Dylan was de tegenstander een jongen met meer wedstrijdervaring en moest Dylan met een verloren partij genoegen nemen. Wel een wedstrijdervaring rijker!

 

Hailey Theeuwen heeft erg goed haar best gedaan en voor een eerste wedstrijd erg goed gevochten.

Hailey was, net als velen, een beetje gespannen en had een tegenstander die wat groter en ouder was. Toch heeft ze goed doorgezet en heeft haar tweede plaats dan ook meer dan verdient.

 

 

Lynn van der Burgt was heel erg gespannen voor haar debuutwedstrijd en was even een beetje overdonderd door het pittige begin van haar een stuk grotere tegenstandster. Na een paar flinke trappen geïncasseerd te hebben, was de spanning bij Lynn er vanaf en knokte ze stevig terug. Helaas was Lynn’s tegenstandster te sterk voor Lynn en verloor ze. Trots  en met opgeheven hoofd kon Lynn de mat verlaten!

 

Van de vele debutanten bij Tong-il was het voor Floor Wismans ook spannend en was ze een beetje zenuwachtig. Tijdens de wedstrijd liet ze dit echter totaal niet blijken en was dan ook enorm gedreven om haar partij te winnen. Na een erg mooie partij verloor Floor en met een mooie derde plaats is dit dan ook een wedstrijd waar ze met grote tevredenheid op terug kan kijken.

 

 

Na haar grote zus goed te hebben zien sparren, was Pien Wismans ook erg gedreven om ook een mooie wedstrijd te laten zien. Hierin is ze ook geslaagd, haar eerste partij trok ze met overtuiging naar zich toe en mocht ze door naar de finale. Tijdens de finale speelde ze tegen een tegenstander met veel ervaring en deze was dan ook een maatje te groot. Een zilveren medaille voor Pien en meer dan verdient!

 

Nog een debutant, maar dit keer bij de kadetten. Fay Brugmans mocht in een samengevoegde gewichtsklasse starten i.v.m het gebrek aan deelnemers in haar eigen categorie. Fay knokte een mooie partij maar verloor helaas. Haar tegenstander was een maatje te groot, maar Fay verdiende dubbel en dwars een bronzen medaille.

 

 

Jamie Peters mocht voor het eerst starten in een hogere gewichtsklasse, een hogere bandcategorie en leeftijdscategorie. Het was van tevoren duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden en dat bleek ook uit te komen met een tegenstander die kon putten uit veel ervaring. Jamie heeft zich goed verweerd en liet wel zien dat ze feedback van haar coach kon oppakken tijdens de wedstrijd. Helaas verloor Jamie haar partij, maar mocht met een mooie bronzen medaille naar huis!

 

Jordy Emons was de laatste cadet die zijn talent mocht laten zien en liet deze kans dan ook niet onbenut. Hij hield zijn partij in eerste instantie erg spannend, maar liet zien de feedback van de coach goed te kunnen omzetten naar een prestatie op het veld en trok zo met ruime score de eerste wedstrijd naar zich toe. In de halve finale heeft hij deze goede vorm vast kunnen houden, maar trof een tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf. Na een sterke partij zag hij helaas de winst met 1 punt verschil aan zich voorbij gaan. Brons voor Jordy!

 

 

De laatste en oudste deelnemer kon vandaag putten uit een ruime ervaring. Alex Tangjitwisut liet een erg volwassen wedstrijd zien door van tevoren de partij van zijn tegenstander te analyseren en dit toe te passen tijdens zijn partij. Ook tijdens de partij ging Alex goed om met de feedback van zijn coach, liet een gevarieerde combinatie aan technieken zien en trok zo de wedstrijd zeer verdient naar zich toe. Een gouden plak voor Alex!

 

Alles bij elkaar opgeteld is Tong-il met 1x goud, 3x zilver en 4x brons naar huis gegaan. Alle kinderen mogen dan ook heel erg trots zijn op de goede prestaties tijdens. Voor de meesten was het hun eerste wedstrijd en nemen dan ook een heleboel ervaring mee naar huis. Al met al een nuttig en succesvolle verlopen toernooi voor Tong-il Venray en haar deelnemers!

 

40-jarig jubileum Taekwondo Vereniging Tong-il Venray!

40-jarig jubileum Taekwondo Vereniging Tong-il Venray!

Op 8 november is het 40 jaar geleden dat Taekwondo Vereniging Tong-il Venray is opgericht. Het bestuur van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray wil iedereen de mogelijkheid bieden om dit samen met Tong-il te vieren en nodigt u hierbij uit voor de receptie van ons 40 jarig jubileum op 28 november 2015 vanaf 18.30 uur in D’n Oesterham in Oostrum.

Datum: 28 november 2015

Locatie: D'n Oesterham, Watermolenstraat 1, 5807 BJ Oostrum

Tijd: 18.30 tot 19.30 uur

 

Goud en Zilver tijdens Residence Open 2015

Goud en Zilver tijdens Residence Open 2015

Zaterdag 31 oktober hebben Alex Tangjitwisut en Roy Samson deelgenomen aan de Residence Open 2015 in Den Haag.

Alex Tangjitwisut wist in de A-klasse junioren -68kg door te dringen tot de finale en verloor deze helaas. Zijn tegenstander was fysiek nog een maatje te groot, zijn tegenstander is vanaf januari senior en Alex is net junior. Het was een goede en leerzame ervaring voor Alex.

Roy Samson wist eveneens door te dringen tot de finale. In deze spannende wedstrijd besliste Roy de wedstrijd in de laatste ronde puur op tactiek. Het was 7-7 toen de laatste ronde begon en door de tactiek haalde hij het sterke punt van zijn tegenstander eruit en wist Roy nog 3 punten te scoren.

Het volgende toernooi waar Tong-il zal deelnemen is het 8e Yoo-Sin Jeugdtoernooi in Nijmegen.

Stem op Tong-il voor Leukste Sportvereniging van Gemeente Venray

Stem op Tong-il voor Leukste Sportvereniging van Gemeente Venray

Stem op Taekwondo Vereniging Tong-il Venray als Leukste Sportvereniging van Gemeente Venray via http://www.leukstesportvereniging.nl/home.

Help Taekwondo Vereniging Tong-il Venray aan de titel Leukste Sportvereniging van Gemeente Venray 2015! Tevens viert de vereniging dit jaar haar 40-jarig jubileum, een mooi jaar om ook als Leukste Sportvereniging uitgeroepen te worden! Er kan t/m 11 oktober gestemd worden en er zijn ook prijzen voor de stemmers.

Stem nu help Tong-il aan de titel Leukste Sportvereniging van Gemeente Venray 2015!

Tong-il deelname Yoo Sin Toernooi 12 december 2015

Tong-il deelname Yoo Sin Toernooi 12 december 2015

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Beste ouders/verzorgers,

 

Namens Taekwondo Vereniging Tong-il Venray willen we als vereniging weer deelnemen aan sparringswedstrijden. Het zijn toernooien met een gevarieerd deelnemersveld waarbij het doel is om kinderen kennis te laten maken met sparringswedstrijden en ervaring op te laten doen. Het vervoer zal zo veel mogelijk door de vereniging georganiseerd worden.

 

·       12 december 8e Yoo-Sin Jeugdtoernooi in Nijmegen (pupillen, aspiranten, cadetten en junioren A, B en C-klasse)

 

- Cadetten A-klasse dienen voor .deelname aan toernooien waar hoofdcontact is toegestaan een verklaring te overhandigen waarbij 12 en 13 jarigen niet zonder medeweten van de wettelijke verzorgers deel kunnen nemen aan wedstrijden waar hoofdcontact is toegestaan.  Deze verklaring is te vinden op www.taekwondobond.nl -> Downloads -> Reglementen sparring -> verklaring cadetten A-klasse (http://www.taekwondobond.nl/tbn/wp-content/uploads/2008/08/Verklaring-cadetten-A-klasse.pdf)

- Informatie betreffende bovenstaand toernooi kunt u vinden op het internet adres:

http://www.taekwondobond.nl/agenda/

- Pupillen geven op bij Heidy Litjens en Aspiranten geven op bij Rob Greevink.

- Eigen bijdrage is € 10,- per toernooi en deze dient direct bij inlevering van dit inschrijfformulier betaald te worden!

- De begeleiders van Tong-il zorgen voor de betalingsbewijzen van de bondscontributie bij de Taekwondo Bond Nederland, dit is namelijk verplicht om te laten zien tijdens de weging.

- Voor opgave zullen de trainers de gewichten van de deelnemers controleren dat er ook de juiste gewichten opgegeven worden.

Benodigdheden tijdens het toernooi:

- Pantser, hoofdbeschermer, toque, handschoenen, armbeschermers, scheenbeschermers (wreefbeschermers zijn toegestaan), mondbeschermers zijn verplicht, TBN bondspaspoort, dobok, band, tong-il trainingspak

GEUP-EXAMENS TAEKWONDO TONG-IL

GEUP-EXAMENS TAEKWONDO TONG-IL

De laatste Geup-examens voor de zomervakantie, georganiseerd door Taekwondo verenigingTong-Il, in gemeenschapshuis “Dn Oesterham‘ in Oostrum is door alle leden met goed gevolg afgesloten.

Ouders, familie en bekenden genoten van de verrichtingen van de 41 examenkandidaten die zich weer flink in het zweet moesten werken.

Voor veel jeugdleden was het extra spannend omdat het hun eerste Geup-examen was en zij  hun verrichtingen aan een examencommissie moesten tonen.                                                 Als eerste onderdeel stond het onderdeel benamingen op het programma en moest iedereen mondeling of schriftelijk het theorie examen afhankelijk van de leeftijd over algemene begrippen en technieken afleggen.                                                                                                                                           Bij de pupillen, aspiranten, junioren en senioren moest iedereen de  openvragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen invullen.

Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt.

De examinatoren waren tevreden over het getoonde nivo en de inzet van ook de allerkleinsten  deelnemers.

In de nabespreking werden aandachtspunten met de deelnemers besproken.

Na een intensieve maar succesvolle dag konden de volgende leden het felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

Tong-il gaat met vakantie van vrijdag 17 juli tm. maandag 31 augustus. De lessen starten weer vanaf dinsdag 1 september.

 

Voor wit-gele band  9e geup

Lara Dommeck, Jesse van Duuren, Dink Gommers, Lisa de Graaf, Bas van Ham,                     Tijmen Huijbers, Sky Larmene, Joppe Litjens, Ali Jawid Munsefzadeh, Lucas Vossen,                              Floor Wismans, Pien Wismans,

 

Voor gele band 8e geup:

Dylan Hendriks, Nina Emons, Arezo Yousufzai, Lynn Ploegmakers, Hailey Theuwen,        Julian Janssen, Finn Janssen, Dante Winnen, Danique Ploegmakers, Fay Brugmans,        Mijnte Meijer, Jasper Loonen. 

             

Voor geel-groene band 7e geup:

Fee Greevink, Lynn van der  Burgt, Chris Gommers

 

Voor groene band 6e geup:

Jordy Emonts, Jill Lucassen en Jorn Gielens.

 

Voor groen-blauwe band 5e geup:

Mohammed Mekran, Iris Bronswijk, Pim Franssen en Jovanny Awad

 

Voor blauwe band 4e geup:

Demi hendriks, Theo Bronswijk en Anne de la Rambelje

 

Voor blauw-rode band 3e geup:

Mika Brouns

 

Voor Rode band 2e geup:

 

Jamie Peters, Charlotte Egelmeers en Ashley Theeuwen

 

2x brons voor Tong-il Venray tijdens NK Taekwondo 2015 in Almere

2x brons voor Tong-il Venray tijdens NK Taekwondo 2015 in Almere

Zondag 18 januari vond het NK voor cadetten, junioren, senioren en veteranen plaats in de topsporthal in Almere. Van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray waren er 3 deelnemers ingeschreven, Charlotte Deenen, Alex Tangjitwisut en Henk van Ijzendoorn.

 

Alex Tangjitwisut startte voor de eerste keer bij de junioren heren. In de klasse -68 kg trof hij de eerste ronde de zeer ervaren Fahd Zaouia van Seongong uit Den Haag. Deze speler was nog een maatje te groot, zo heeft Zaouia deelgenomen aan WK Junioren en het Jeugd Olympisch Kwalificatie toernooi. Tangjitwisut verloor deze partij dan ook, een ervaring rijker bij de junioren.

 

Charlotte Deenen uit Well wist in de klasse junioren dames -59 kg tot de halve finale door te dringen en verloor deze helaas met 11-5 van Lotte Kat van Sidokwan uit Hoogeveen. Deenen kwam niet lekker in haar spel en miste de concentratie en daardoor kwam ze te kort en ging de winst naar haar tegenstander.

 

Henk van Ijzendoorn wist net als Deenen tot de halve finale te komen en verloor deze met 4-1 van Volkan Ozkeles van Koryo uit Den Haag. Van Ijzendoorn sparde een goede partij maar liet het ritme van de wedstrijd te veel bepalen door zijn tegenstander.

Goud, zilver en 2x brons voor Tong-il Venray tijdens 7e Yoo Sin Jeugdtoernooi in Nijmegen

Goud, zilver en 2x brons voor Tong-il Venray tijdens 7e Yoo Sin Jeugdtoernooi in Nijmegen

0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Zaterdag 13 december vond voor de 7e keer het Yoos Sin Jeugdtoernooi plaats in de Jan Massink Sporthal in Nijmegen. Van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray waren er 7 deelnemers ingeschreven, Charlotte Deenen, Alex Tangjitwisut, Michelle Wilemssen, Jordy Emons, Jamie Peters, Demi Hendriks en Jovanny Awad.

Alex Tangjitwisut wist goud te behalen, Jody Emons behaalde een zilveren medaille, en Charlotte Deenen en Michelle Willemsen behaalde een bronzen medaille.

Dit was het laatste toernooi voor Tong-il voor 2014, op 18 januari staat het Nederlands Kampioenschap op het programma. Dit zal plaatsvinden in Almere, hier zullen een aantal cadetten, junioren en senioren aan deelnemen.

Krantenartikel Dagblad de Limburger

Krantenartikel Dagblad de Limburger

 

 

Vader en zoon onafscheidelijk

Jarenlang was Rob Greevink trainer van zijn zoon Ferry. Sinds een aantal jaren staan ze samen aan het roer bij taekwondovereniging Tong-il in Venray.

 

door Danée Geuijen


De Greevinks over de sport en de altijd sterke band die ze hebben gehad als vader en zoon.

„Goedenavond allemaal”, klinkt het luid door de sportzaal in Oostrum. Ferry Greevink (33) neemt plaats voor een groep van ongeveer dertig enthousiaste taekwondoka’s. „We gaan beginnen aan de warming-up.” Vader Rob bekijkt het geheel van een afstandje en maakt een aantal rek- en strekbewegingen.

Tien oefeningen en een paar sprintjes verder neemt Greevink junior bezweet plaats op een stoel aan de zijkant van de sportzaal. „Zo. Pap neemt het over. 
Heb ik even tijd om uit te zweten.”

Een paar jaar geleden begon Ferry als trainer bij Tong-il, waar hij zelf de basis heeft gelegd voor zijn successen. „Het is ontzettend leuk om samen met mijn vader hier te trainen”, begint de voormalig wereldkampioen taekwondo. „Na de warming- up splitsen we de groep op in tweëen. Ik doe dan het wedstrijdgedeelte en pap het stijlgedeelte.

Wat dat betreft, zijn we goed op elkaar afgestemd.” 
Jarenlang waren de twee onafscheidelijk. 
Vader Greevink trainde Ferry al van jongs af aan bij Tong-il.

Dat zijn vader ook zijn trainer was, heeft hij nooit als een nadeel gezien. „Pap is de beste trainer die ik heb gehad. Natuurlijk heb ik ook andere goede trainers gehad, in Nijmegen bijvoorbeeld, maar hij behoort zeker tot de beste.” Even later schuift vader Rob aan. „Ik ben altijd strenger geweest voor Ferry dan voor anderen. Vooral toen ik assistent-bondscoach was.”

In 2004 vertrok de taekwondoka naar Papendal om zich daar fulltime met de sport bezig te gaan houden.

Hij trainde toen niet meer bij Tong-il, omdat het trainingsprogramma op Papendal daar te gespecialiseerd voor was. „Ik heb nooit onenigheid gehad met mijn vader over het feit dat ik elders ging trainen. trainen.

Hij stond voor alles open en wilde het beste voor mij. Ik wilde zelf ook kennismaken met andere trainingsmethoden.”

Natuurlijk waren er wel eens meningsverschillen, maar daarvoor was moeder Greevink er. De objectieve factor tussen de twee mannen. „Als ik had verloren en we kwamen thuis, werd er ook niet meer over gepraat. Ja, wel over taekwondo in het algemeen, maar daar bleef het ook bij.”

Twee jaar geleden zei Ferry de topsport vaarwel. Hij besloot trainer te worden bij Tong-il samen met zijn vader. Dat was in het begin wel even wennen. „Ik kwam uit de topsport naar hier. Je kunt je dus voorstellen dat ik de lat, door mijn gedrevenheid, erg hoog legde voor de sporters. Te hoog. Dat was absoluut niet reëel. Gelukkig was mijn vader er ook om mij dat te vertellen.We leren dus nog steeds van elkaar.”

Voor Greevink senior was het vooral een groot voordeel dat zijn zoon training kwam geven bij Tong-il, de vereniging die hij zelf mee oprichtte. „Hij nam een brok ervaring mee. En hij kan het dadelijk gaan overnemen. Ik word eind dit jaar zestig dus ik zal me ook langzaam gaan terugtrekken. Maar ik zie me hier nog lang rondlopen hoor. Misschien dat ik straks wel ouderen ga trainen.” Zijn zoon kan dat beamen. „Pap blijft hier totdat hij er dood bij neervalt.”

Momenteel telt de vereniging ongeveer negentig leden. „Dat zijn er wel eens meer geweest”, zegt Rob „Maar we zien de aantallen weer groeien. Ik ben ervan overtuigd dat taekwondo zeker nog aan populariteit gaat winnen.” Zijn zoon denkt daar toch iets anders over. „Op korte termijn is het allemaal niet veelbelovend.

Er moeten dan toch een aantal dingen veranderen aan het beleid van de bond. Maar ja, wat moet je als je geen middelen hebt? 
Papendal heeft bijvoorbeeld geen fulltime programma meer. Dat is jammer. Maar dat neemt niet weg dat ik hier bij Tong-il met heel veel plezier en liefde trainingen geef en dat zal ik ook altijd blijven doen. Ik merk ook dat de leerlingen hier sneller dingen van mij aannemen.

Ik kom uit de top en vind het mooi om mijn ervaringen te delen. En dat vinden de sporters ook.”

De ambitie om nog ergens anders te gaan trainen heeft hij niet. Hier, samen met zijn vader, is hij op zijn plaats. En of hij ooit spijt heeft gehad dat hij zijn carrière vaarwel heeft gezegd? „Nooit. Geen moment”, zegt Greevink, waarna hij en zijn vader verder gaan met hun training. 

 

Artikel de Limburger Zuid Nederlands Kampioenschappen 2014

Artikel de Limburger Zuid Nederlands Kampioenschappen 2014

Hieronder het krantenartikel over de resultaten van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray tijdens de Zuid Nederlands Kampioenschappen 2014 die op zaterdag 8 november plaatsvinden in de Jo Gerris Sporthal in Roermond.

2x goud en 1x zilver tijdens Zuid Nederlands Kampioenschappen voor Tong-il Venray

2x goud en 1x zilver tijdens Zuid Nederlands Kampioenschappen voor Tong-il Venray

Zaterdag 8 november vonden de Zuid Nederlands Kampioenschappen Taekwondo 2014 plaats in de Jo Gerris Sporthal in Roermond. Aan dit kampioenschap kunnen alle taekwondoverenigingen deelnemen die onder Regio Zuid van de Taekwondo Bond Nederland vallen. Van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray waren er 4 deelnemers ingeschreven, Alex Tangjitwisut, Charlotte Deenen, Henk IJzendoorn en Roy Samson. Roy Samson kon vanwege ziekte niet deelnemen in de klasse +87 kg senioren heren.

 

Charlotte Deenen uit Well wist de finale te behalen, deze verloor ze vrij kansloos met 16-4 van Melissa Wartenberg van Sportschool Louis van Esch uit ’s-Hertogenbosch. Bij een verschil van 12 punten wordt de wedstrijd voortijdig gestopt, bij Deenen ontbrak de scherpte en overtuiging om tegen deze zeer ervaren speelster een goede wedstrijd neer te zetten.

 

Henk Ijzendoorn wist in de klasse +87 kg senioren heren ook de finale te bereiken en won deze overtuigend met 14-2 van Roy de Roode van Taekwondo Ilyo uit Beegden. Deze partij werd ook vroegtijdig beëindigd vanwege 12 punten verschil. Ijzendoorn heeft tot nu toe een sterk seizoen met 3 toernooien waarbij hij 2x goud en 1x zilver behaalde.

 

Het volgende toernooi waar Tong-il zal deelnemen is het jeugdtoernooi Yoo Sin in Nijmegen dat op 13 december zal plaatsvinden. Dit toernooi is voor pupillen, aspiranten, cadetten en junioren. Voor de cadetten en junioren het laatste toernooi als voorbereiding op het NK 2015 dat op 18 januari zal plaatsvinden in Almere. De senioren zullen nog een aantal uitwisselingen met andere taekwondoverenigingen gaan doen ter voorbereiding op het NK.

3x keer zilver voor Tong-il Venray tijdens Residence Open 2014

3x keer zilver voor Tong-il Venray tijdens Residence Open 2014

Zaterdag 25 oktober hebben Alex Tangjitwisut, Charlotte Deenen en Henk IJzendoorn van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelgenomen aan de Residence Open in Den Haag. De Residence Open is een internationaal A klasse toernooi met deelnemers uit o.a. Schotland en België. Het toernooi werd goed bezocht, er waren 158 deelnemers in de categorieën cadetten, junioren en senioren.

 

Van Tong-il Venray was Alex Tangjitwisut, die omgepould was naar de klasse cadetten heren +65 kg, de eerste deelnemer die uitkwam tegen Dylan Plug van Sijak Taekwondo Haagland. Een gelijkopgaande en spannende partij, maar met 6-5 wist Tangjitwisut de partij winnend af te sluiten en was daarmee door naar de finale.

 

In deze finale stond de veraynaar tegen een oude bekende, Zakaria El Mariami van Taekwondo Akabbouz. Een moeilijke finale waar Tangjitwisut een goede tactiek wist toe te passen en het tot het eind gelijk op ging, uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen en verloor Tangjitwisut de finale.

 

Charlotte Deenen, omgepould naar de klasse junioren dames -63 kg, mocht haar eerste partij starten tegen Sherona Bandhoe van Abdel-Kwa Rotterdam. Een partij met genoeg spanning en veel hoofdtreffers over en weer, maar die uiteindelijk werd afgesloten met de winst en dus de finale voor Deenen.

 

Shannon Schaap van Kazemi Taekwondo Academy was de tegenstandster in de finale. Een moeizame partij, waarbij van tevoren met haar coach voor een bepaalde tactiek gekozen was. Deze tactiek pakte niet uit zoals gehoopt en dus werd de finale verloren door het Tong-il lid uit Well.

 

Als laatste deelnemer kwam Henk Ijzendoorn uit Maashees in zijn eerste partij uit tegen Thom de Vries van Taekwondo United in de klasse senioren heren +87 kg. Een erg spannende wedstrijd waar Ijzendoorn een  achterstand van 3-9 wist om te buigen naar 13-12 en daarmee de halve finale bereikte.

 

In de halve finale vocht Ijzendoorn een spannende partij tegen Rob van der Ploeg van TS Marcel v/d Poel. Na drie spannende ronden waar het Tong-il lid uit Maashees goed werkte aan de aandachtspunten van de  eerste partij, trok hij uiteindelijk  deze partij naar zich toe met 18-17 en bereikte daarmee de finale.

 

In de finale trof de zwaargewicht van Tong-il ook voor hem een oude bekende, Volkan Ozkeles van Koryo Den Haag. In deze partij liet Ijzendoorn zien goed te werken aan zijn aandachtspunten en de finale ging dan erg gelijk op. Met een eindstand van 4-6 verloor Ijzendoorn de finale.

 

In totaal heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray drie zilveren medailles behaald en daarmee een succesvol resultaat op het tweede toernooi van het seizoen. Het volgende toernooi waar Tong-il zal deelnemen is het District Zuid Sparring Kampioenschap op 8 november in Roermond.

3x goud voor Tong-il tijdens Open Tapia 2014

3x goud voor Tong-il tijdens Open Tapia 2014

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray heeft op zaterdag 11 oktober met drie deelnemers deelgenomen aan Open Tapia Sparring 2014.

Jovanny Awad mocht ’s ochtends het spits afbijten in de klasse pupillen C klasse -39 kg. Hij behaalde de finale waarin het begin gelijk op ging, maar gaandeweg wist Jovanny op voorsprong te komen en deze niet meer uit handen te geven. Er werd met het elektronisch scorings systeem gewerkt en bij de pupillen bleek dat het lastig scoren was, toch wist Jovanny de wedstrijd overtuigend te winnen met 3-1.

In de middag startten Henk van Ijzendoorn en Alex Tangjitwisut voor Tong-il. Henk wist in de klasse senioren A klasse +87 kg tot de finale door te dringen door in de halve finale met duidelijke cijfers 14-3 te winnen. In de finale overtuigde Henk wederom vanaf het begin en wist deze te winnen met 15-5.

Bij de cadetten A klasse -65 kg senioren behaalde ook Alex Tangjitwisut de finale, hij wist deze met 25-15 te winnen. In de eerste ronde wist hij op een kleine voorsprong te komen, maar ging het enigszins gelijk op. In de 2e en 3e ronde werd de tactiek aangepast en wist Alex het verschil te vergroten en te winnen.

Dit was het eerste toernooi voor dit seizoen voor Tong-il en een zeer succesvolle start van het nieuwe seizoen. Het volgende toernooi voor Tong-il zal de Residence Cup op 25 oktober in Den Haag zijn.

Kawarmala toernooi 2014

Kawarmala toernooi 2014

Op  zaterdag 10 Mei deden er 4 leden van onze vereninging mee met Kawarmala toernooi  in Best.

Jordy Emons: 1e partij stond het 2-2 gelijk voor de rust, daarna met 4-3 gewonnen. In de finale stond Jordy voor met 5-4. Jordy raakte echter geblesseerd en kreeg ook 2 strafpunten, hij verloor helaas met 12-10. Hele Goede partij geknokt en een mooie 2e plaats!

Jamie Peters: 1e Partij keek ze tegen een achterstand van 9-6 aan. De 2e helft sloot ze mooi aan bij haar tegenstandster die daardoor geen kans meer kreeg om te scoren. Jamie won de partij met 14-9. In de finale werd het in een pittig potje 7-7. De scheidrechter gaf aan dat het nu om het golden point zou gaan. Jamie liet de tegenstandster mooi op zich afkomen waardoor ze een mooie dolleyo  chagi snoei hard op het pantser kon zetten…Winnaar!

Ashley Theeuwen: Kwam voor het eerst in een hogere gewichtsklasse uit. Haar tegenstandster was dan ook net een “maatje te groot”. Ashley hield zich wel netjes staande, maar verloor helaas met 5-2.

 

Alex Tangjitwisut: Stond wederom in de finale tegenover zijn rivaal Nino. Deze was vandaag erg sterk in zijn aanvallen naar het hoofd. Deze moest Alex dan ook de nodige incasseren. In de eerste helft kon Alex zich nog netjes staande houden, in de 2e helft werd de partij helaas beslist door nog een aantal hoofdtreffers. Alex moest tevreden zijn met een 2e plaats.

Drie keer brons voor Tong-il bij Dutch Masters Open 2014

Drie keer brons voor Tong-il bij Dutch Masters Open 2014

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray heeft op zaterdag 24 mei met vier deelnemers deelgenomen aan Dutch Masters Open 2014.

Alex Tangjitwisut mocht het spits afbijten in de klasse cadetten A klasse -61 kg, hij mocht starten tegen Floris de Ruiter van Budo Aykac. Na een erg sterke wedstrijd waar Alex een voorsprong had op de langere Floris, kwam Alex op het einde net wat te kort om zijn voorsprong te behouden. Alex verloor net met 9-7, maar een erg sterke partij en een welverdiende bronzen medaille.

De volgende deelneemster van Tong-il was Charlotte Deenen die uit kwam in de klasse junioren A-klasse -55 kg. Zij mocht haar eerste partij tegen Marta Fardilha van Taekwondo Vereniging Jovens d’ours uit Portugal. Een mooie partij die erg gelijk op ging, maar waar Charlotte de eerste twee ronden tegen een kleine achterstand aan keek. Door de achterstand werd Charlotte gedwongen om meer risico te nemen, wat helaas niet het gewenste resultaat opleverde. De eindstand was 7-2, maar ook voor Charlotte een verdiende bronzen medaille.

Bij de senioren mocht Kimball Huwaë als eerste aantreden, hij mocht uitkomen in de A-klasse -63 kg tegen Richard Rathod van British Tkd Combined. Een erg sterke wedstrijd die gelijk op ging tot een klein moment van onoplettendheid van Kimball, waardoor hij een hoofdtreffer tegen kreeg en op drie punten achterstand kwam met 5-2. Echter is Kimball geen opgever en wist met een prachtige hoofdtreffer de kansen weer gelijk te trekken, 5-5 na drie ronden! Dit betekende dat er een vierde en beslissende ronde werd gespeeld waarbij de eerste die een punt scoorde de wedstrijd won en daar was helaas de Brit, Kimball net te snel af, maar een sterke wedstrijd voor Kimball.

Roy Samson, de laatste deelnemer van Tong-il, kwam uit in de A klasse +87 kg tegen Volkan Ozkeles van Koryo Den Haag. Na de vorige partij van Volkan te hebben bekeken is Roy met de coach tot een strategie gekomen, helaas pakte dat niet uit zoals gehoopt. Roy liet zich teveel in het spel van zijn tegenstander meegaan en verloor ondanks een mooie hoofdtreffer de partij net met 8-5. Toch een mooie bronzen medaille voor Roy.

Dit was het laatste toernooi voor dit seizoen,  al onze deelnemers hebben zich goed kunnen ontwikkelen. Ze hebben een aantal mooie medailles mee naar huis genomen en mogen trots zijn op een geslaagd seizoen.

1x goud en 2x brons Twente Cup 2014

1x goud en 2x brons Twente Cup 2014

Zaterdag 3 mei heeft Taekwondo Verenging Tong-il Venray met 3 leden deelgenomen aan de 10e Internationale Twente Cup in Almelo. Alex Tangjitwisut, Charlotte Deenen en Roy Samson hebben deelgenomen.

Charlotte Deenen behaalde een 3e plaats, ze verloor in de halve finale in de klasse junioren dames -55 kg met 9-4 van Shannon Schaap van Kazemi Taekwondo Academie. Charlotte draaide een goede wedstrijd maar door een tactische fout kreeg ze een hoofdtreffer tegen en een hoofdtreffer is 3 punten waarmee het gat geslagen was en Charlotte dit verschil niet meer goed kon maken.

Roy Samson behaalde eveneens een derde plaats, Roy werd in de klasse senioren heren +87 kg in de halve finale gediskwalificeerd omdat hij teveel waarschuwingen had. De matscheidsrechter strooide met de waarschuwingen en naar de eerste ronde had Roy al 6 waarschuwingen, terwijl hij de wedstrijd compleet domineerde. De stand was maar liefst 28-18 in het voordeel van Roy en zijn tegenstander had dan ook geen schijn van kans, maar toch vond de matscheidsrechter het nodig om Roy het maximaal aantal toegestane waarschuwingen te geven en daardoor verloor Roy de wedstrijd. Door toe doen van de tegenstander werd Roy op de grond geduwd, maar de scheidsrechter gaf Roy de waarschuwingen.

Alex Tangjitwisut wist de eerste plaats te bemachtigen, in de finale kwam zijn tegenstander niet opdagen waardoor Alex als winnaar werd aangewezen.

Het volgende toernooi waar Tong-il zal deelnemen is het Kawarmala Jeugdtoernooi dat op zaterdag 10 mei zal plaatsvinden in Best.

JEUGD GEUP-EXAMENS TAEKWONDO TONG-IL

JEUGD GEUP-EXAMENS TAEKWONDO TONG-IL

Het eerste jeugd Geup-examen van dit jaar, georganiseerd door Taekwondo vereniging     Tong-Il, in gemeenschapshuis “Dn Oesterham‘ in Oostrum is door alle leden met goed gevolg afgesloten.

Ouders, familie en bekenden zagen onder het genot van een drankje de verrichtingen van de examen kandidaten die zich flink in het zweet moesten werken.

Voor de allerkleinsten vanaf 6 jaar was het extra spannend. Het was de eerste keer dat zij op examen gingen en hun verrichtingen aan een examencommissie moesten tonen.                     Zij begonnen met het mondeling examen over algemene begrippen. Verder moest iedereen de  openvragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen invullen.

Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt.

De examinatoren waren tevreden over het getoonde nivo en de inzet van de deelnemers.

In de nabespreking werden aandachtspunten met de deelnemers besproken.

Na een intensieve maar succesvolle dag konden de volgende leden het felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

 

Voor wit-gele band  9e geup

 Fee Greevink, Lynn van der  Burgt, Chris Gommers en Romy van der Burgt.

 

Voor gele band 8e geup:

Jordy Emonts, Jill Lucassen, Stan Stikkelman, Jorn Gielens.

 

 

Voor geel-groene band 7e geup:

Mohammed Mekran, Iris Bronswijk en Jovanny Awad

 

Voor groene band 6e geup:

Demi hendriks, Theo Bronswijk, Kelsey Waayenburg, Anne de la Rambelje en Darren Barbosa

 

Voor groen-blauwe band 5e geup:

Esmee Litjens, Bjorn Raafs, Zakaria Bouabdallaoui,

 

Voor blauwe band 4e geup:

Jamie Peters, Charlotte Egelmeers en Ashley Theeuwen

 

Voor blauw-rode band 3e geup:

Michelle Willemssen

 

Voor Rood-zwarte band 1e geup:

 

Ayoub Chaouki

 

Goud en zilver voor Tong-il Venray tijdens Open van der Poel Taekwondo Toernooi 2014

Goud en zilver voor Tong-il Venray tijdens Open van der Poel Taekwondo Toernooi 2014

Zaterdag 8 maart vond Open van der Poel Taekwondo Toernooi 2014 plaats in sporthal de Tweesprong in Roelofarendsveen. Taekwondo Vereniging Tong-il Venray had zich met 2 deelnemers ingeschreven, namelijk Charlotte Deenen in de klasse junioren dames -55 kg en Alex Tangjitwisut in de klasse cadetten heren – 61 kg.

Alex Tangtsiwitsut mocht het spits afbijten tegen Killian Planken van SC ILYO. Tangjitwisut wist de partij goed te controleren en trok daardoor uiteindelijk de winst met 9-4 naar zich toe. In de finale was Zakaria El Mariami van Taekwondo Akabbouz de tegenstander. Een partij die tot op het allerlaatste moment gelijk op ging. De Venraynaar liep op het laatste moment tegen een hoofdtreffer aan waardoor de winst net aan hem voorbij ging, wat resulteerde in een tweede plaats.

 

Tweede deelneemster van Tong-il Venray  was Charlotte Deenen. Charlotte mocht uitkomen tegen Majdouline Housni van Abdel Kwan en ondanks een rugblessure had Deenen vanaf het begin de overhand. Op solide wijze wist de in Well wonende Deenen haar punten te scoren en wist zo de winst naar zich toe kon trekken, een eerste plaats voor Charlotte Deenen.

 

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi en zijn dan ook erg tevreden met het resultaat. Het volgend toernooi waaraan Tong-il Venray zal deelnemen zijn de 14th Open Windmills Taekwondo Championships die op 19 april in Dordrecht plaatsvinden.

Taekwondo vereniging Tong-il 5x goud, 2x zilver en 2x brons op regiotoernooi

Taekwondo vereniging Tong-il 5x goud, 2x zilver en 2x brons op regiotoernooi

Afgelopen zondag nam Taekwondo vereniging Tong-il deel aan het Venlo-sparringtoernooi in Sporthal ‘Ruben Kogeldans” te Venlo. Het Venlo Sparring-toernooi maakt deel uit van een samenwerkingsverband van zes verenigingen onderling die op toerbeurt een toernooi organiseren. Ook was er deze keer op uitnodiging deelname van clubs uit Duitsland. De opzet hiervan was om te kijken of er eventueel niveau verschillen waarneembaar zouden zijn met de Duitse clubs, maar dit was niet het geval.

De opzet van deze toernooien is dat er laagdrempelig kennis gemaakt wordt met de taekwondo wedstrijdsport en dat meedoen voor op staat en belangrijker is dan het behalen van prijzen. Ook deze keer was het toernooi wederom uitstekend georganiseerd door Bern Daniels van Oh-Do-Kwan Venlo die ook voor de scheidsrechters en vrijwilligers een natje en een droogje klaar had staan.

Dat de deelnemers van Tong-il zich goed hadden voorbereid was al in de voorrondes te zien. Iedereen had er zin in. Met felle acties en goed inzicht plaatsten maar liefst 7 spelers zich voor de finale. De extra sparringwedstrijdtrainingen beginnen hun vruchten af te werpen.         Spelers en trainers kunnen tevreden terug kijken op dit toernooi. Waardevolle informatie werd opgedaan en kan door de trainers/coaches verwerkt worden in de voorbereiding naar het aankomend toernooi.

Voor iedereen die geen prijs had behaald was er toch een leuke deelname oorkonde. De eerste drie prijswinnaars mochten daarbovenop ook nog een leuke prijs in ontvangst nemen.

1e prijzen waren er voor Zakaria Bouabdallaoui, Jordy Emonts, Alex Tangjitwisut, Jovanny Awad en Ashley Theeuwen uit Overloon.

2e prijzen: Pim Franssen en Jamie Peters.

3e prijzen: Aymen Bouabdallaoui en Mohammed Mekran.

Deze onvergetelijke dag voor de jeugd werd weer mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele ouders, scheidsrechters en vrijwilligers.

 

Zilver en Brons voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray tijdens NK 2014

Zilver en Brons voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray tijdens NK 2014

Op zondag 19 januari vond het Nederlands Kampioenschap Taekwondo Sparring 2014 plaats in de topsporthal in Almere. Van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deden vijf leden mee.

In klasse cadetten heren -61 kg wist Alex Tangjitwisut de halve finale te bereiken waar hij verloor met 4-0 van de latere Nederlands kampioen Ashwin van der Vlugt van Top Taekwondo Eemland uit Amersfoort.

Bij de junioren dames startten de zussen Lisa en Charlotte Deenen. Lisa verloor in de klasse -49 kg in de kwartfinale op gouden punt. In de reguliere 2 ronden was het 4-4 gelijk, waardoor er een sudden death ronde werd gespeeld. Helaas trok Lisa daarin aan het kortste eind en verloor ze van Anna Reefman van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo.

Charlotte wist in de klasse -55 kg door winst via sudden death op Kiki Houkes van Oh Do Kwan Venlo, de finale te bereiken. In de finale verloor Charlotte met 7-2 van Shannon Schaap van Kazemi Taekwondo Academie uit Groningen.

Kimball Huwae en Roy Samson kwamen in de senioren heren klasse uit. Kimball verloor in de klasse -63 kg zijn eerste partij met 7-5 van Branko Bergmann van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo. Roy Samson verloor met 10-5 van de latere Nederlands kampioen Stuart Smit van AHC Amersfoort.

2x brons voor Tong-il tijdens 6e Yoo-Sin jeugdtoernooi

2x brons voor Tong-il tijdens 6e Yoo-Sin jeugdtoernooi

Op zaterdag 21 december vond in Nijmegen het 6e Yoo-Sin jeugdtoernooi plaats. Het toernooi had ruim 300 deelnemers in de klassen pupillen (6-8 jaar), aspiranten (9-11 jaar), cadetten (12-14 jaar) en junioren (15-17 jaar).

Taekwondo Vereniging Tong-il had 5 deelnemers. In de ochtend mochten er 3 aspiranten van Tong-il starten. Jamie Peters (dames -32 kg), Darren Barbosa (heren -45 kg) en Esmee Litjens (dames -28 kg) verloren allen hun eerste partij. Jamie en Esmee zijn net actief in de B-klasse, omdat zij kort geleden hun groene band hebben gehaald betekend dit dat ze de overstap hebben gemaakt naar de B-klasse. Darren Barbosa komt nog uit in de C-klasse, dit is de klasse voor witte banders tot en met geel-groene banders.

In de middag mochten de cadetten van start. Alex Tangjiwitsut, die uit komt in de A-klasse -61 kg, wist de halve finale te bereiken en verloor daarin helaas met 8-5 en  werd uiteindelijk derde. Als laatste deelnemer van Tong-il was Ashley Theeuwen aan de beurt, zij wist in de B-klasse -44 kg ook de halve finale te bereiken en verloor deze nipt met 3-4. Uiteindelijk ook voor haar ook een derde plaats.

De wedstrijdgroep van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray gaat zich nu richten op de Nederlandse Kampioenschappen sparring die op zondag 19 januari 2014 zullen plaatsvinden in Almere.

2 nieuwe zwarte banders

2 nieuwe zwarte banders

Zaterdag 14 december 2013 hebben Andre Boom en Amber Mooren beide hun 1e dan behaald.
Amber hoefde alleen praktijk 5, de breektest, aan de examencommissie te laten zien. Dit deed ze dan ook met veel succes want de plankjes gingen alle 3 in één keer door!

 

Andre ging voor de eerste keer op dan examen en mag zeker trots zijn op het eindresultaat.
hij behaalde in één keer zijn 1e dan en liep een zeer net examen.

Beide gefeliciteerd met het behaalde eindresultaat!

Geslaagde jeugd geup-examens Tong-Il

Geslaagde jeugd geup-examens Tong-Il

Het laatste jeugd geup-examen van dit jaar, georganiseerd door Taekwondo vereniging     Tong-Il, in gemeenschapshuis “Dn Oesterham‘ in Oostrum is door alle leden met goed gevolg afgesloten.

Ouders, familie en bekenden zagen onder het genot van een drankje de verrichtingen van de examen kandidaten die zich af en toe flink in het zweet moesten werken.

Het eerste examenonderdeel was de openvragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen. Na die te hebben ingevuld was hiermee het theorie gedeelte afgesloten.

Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt.

De examinatoren waren tevreden over het getoonde nivo en de inzet van de deelnemers.

In de nabespreking werden aandachtspunten besproken en het goede nieuws gemeld dat alle deelnemers het examen met goed gevolg hadden afgelegd.

Na een intensieve maar succesvolle dag konden de volgende leden het felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

 

Voor wit-gele band  9e geup

Aymen Bouabdallaoui, Thijs Bouten, Jordy Emonts, Stan Stikkelman, Jorn Gielens en          Raf Hendrix

 

Voor gele band 8e geup:

Mohammed Mekran, Iris Bronswijk en Jovanny Awad

 

Voor geel-groene band 7e geup:

Demi hendriks, Pim Franssen, Theo Bronswijk, Kelsey Waayenburg, Anne de la Rambelje en Darren Barbosa

 

Voor groene band 6e geup:

Esmee Litjens, Ahn-Tu-Nguyen, Bjorn Raafs, Zakaria Bouabdallaoui,

 

Voor groen-blauwe band 5e geup:

Jamie Peters, Charlotte Egelmeers, Mika Brouns en Ashley Theeuwen

 

Voor blauwe band 4e geup:

Michelle Willemssen

 

Voor Rode band 2e geup:

Ayoub Chaouki 

1e Tong-il Sparringstoernooi 2013

1e Tong-il Sparringstoernooi 2013

Tijdens het 1e Tong-il Sparringstoernooi stond Tong-il met een flink aantal deelnemers aan de start, maar liefst 13 enthousiaste deelnemers. Voor velen van hen een nieuwe ervaring en kennismaking met een officieel toernooi.

Bij de pupillen stonden Pim Fransen en Demi Hendriks aan de start en klaar om voor de winst te gaan. Pim mocht starten tegen een tegenstander die duidelijk al wat meer wedstrijdervaring had, maar hij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Pim luisterde goed, keek goed en probeerde hierop te anticiperen, maar helaas was de tegenpartij toch nog iets te sterk voor Pim en dus een derde plaats voor Pim.

Demi Hendriks liep in eerste instantie tegen een kleine achterstand aan, maar was in staat om er een paar tandjes bij te zetten en liep goed in. Helaas werd ze uiteindelijk geveld door een kleine blessure, maar al met al een sterk optreden voor Demi en een zeer verdienstelijke derde plaats.

In de categorie aspiranten stonden Darren Barbosa, Charlotte Egelmeers, Esmee Litjens en Jamie Peters klaar om te beginnen. Darren mocht ook starten tegen een ervaren opponent, maar dit weerhield Darren er niet van om zijn best te doen. Darren heeft geprobeerd goed druk te zetten, maar trapte helaas nog iets te zacht om duidelijke punten te scoren. Het ontbrak Darren nog iets aan techniek om van deze tegenstander te winnen die net een maatje te groot was. Toch een derde plaats voor Darren.

Charlotte bleek een echte krijger, er werd goed naar de coach geluisterd en Charlotte heeft geprobeerd goed af te sluiten na een aanval. Helaas had haar tegenstander iets meer ervaring en lengte en ging er dan ook met de winst van door. Ook voor Charlotte een prima prestatie en een derde plaats.

Esmee Litjens stond goed in de startblokken, het ging dan ook gelijk op in haar partij. Ze sloot goed af na een actie en knokte goed door, maar op het eind bleek te tegenpartij toch nog iets harder door te schoppen en trok de partij dan ook net naar zich toe. Verlies voor Esmee, maar een zeer goede prestatie en ook een derde plaats.

Jamie Peters ging super goed van start en kwam voor te staan in de eerste ronde. Haar tegenstandster kreeg na 2 keer een waarschuwing voor duwen een strafpunt, dit weerhield haar er echter niet van om dit nog wat vaker in te zetten. Dit bleek voor Jamie erg lastig om mee om te gaan. Jamie hield zich echter erg goed staande en knokte een zeer goede partij die ze helaas net verloor. Heel netjes geknokt en een derde plaats.

Alex Tangjitwisut, Amber Mooren, Kyle Schipper, Ashley Theeuwen, Michelle Willemssen, Stan Stikkelman en Zakaria Boubdallaoui mochten vandaag de eer hooghouden bij de cadetten. Alex stond in de finale tegen een bekende tegenstander.  Alex had een goede start met een sterk begin waarin het gelijk op ging. De tegenpartij bleek erg sterk te zijn in de aanval en helaas liet Alex dit iets teveel toe en verloor dan ook zijn partij, een nuttige en leerzame partij voor Alex en een mooie tweede plaats.

Amber Mooren was in haar eerste partij nog een maatje te groot voor haar tegenstander, na 1 hoofdtreffer van Amber gooide de coach van de tegenstander de handdoek in de ring en dus winst voor Amber! Amber knokte een hele mooie en goede finale partij die helaas met 20 tegen  18 eindigde in het voordeel van haar tegenstandster. Amber haar coach moest tot 2 keer toe de “kaart” in zetten, deze kaart mag gebruikt worden om een eventueel door de scheidsrechters niet toegekende hoofdtreffer alsnog aan te kunnen geven. Een hoofdtreffer van Amber werd niet toegekend aan Amber maar aan haar tegenstandster. Amber kreeg de 3 punten na aangeven wel toegekend maar de punten werden helaas niet afgetrokken bij de tegenstandster. Ondanks wat problemen met haar ademhaling knokte Amber pittig door tot aan het einde. Een hele mooie en zeer verdienstelijke zilveren medaille met een gouden randje.

Kyle Schipper had een moeizame wedstrijd. Een aantal aspecten die tijdens de training behandeld waren kwamen goed terug, maar helaas moest de wedstrijd door een blessure gestaakt worden en verloor Kyle voortijdig. Hij behaalde uiteindelijk wel een derde plaats.

Ashley Theeuwen heeft zich goed laten zien tijdens het toernooi, een goed  inzicht en doorzettingsvermogen waren kenmerkend voor Ashley. Helaas ontbrak het nog wat aan techniek en liet ze zich nog iets te veel naar achter zetten. Geen winst, maar wel een sterke partij en weer leerzame partij. Ook een derde plaats voor Ashley.

Michelle Willemsen was erg gedreven en dit was ook goed zichtbaar tijdens haar partij, zeker niet bang en vol moed ging ze haar partij in. Door een sterke aanval en gedrevenheid ging het lang gelijk op, maar omdat er niet genoeg werd afgesloten kreeg haar tegenstander teveel ruimte om te scoren waardoor Michelle nipt verloor en hiermee een derde plaats behaalde.

Stan Stikkelman toonde veel pit, doorzettingsvermogen en een sterke aanval in zijn eerste wedstrijd. Stan is nog witte band en beoefend slechts enkele maanden taekwondo. Helaas was zijn tegenstander technisch al iets verder en had ook duidelijk wat meer ervaring, een sterke partij voor Stan maar helaas was dit nog niet genoeg, toch een derde plaats voor Stan.

Zakaria Boubdallaoui behaalde een knappe winst in de eerste waar Zakaria erg fel begon.  In zijn tweede was dit helaas net niet genoeg. Deze partij ging in eerste instantie gelijk op, maar helaas kon Zakaria dit niet vast houden en verloor hij zijn finale, een tweede plaats voor Zakaria.

Voor velen was dit toernooi een nieuwe ervaring met een sparringstoernooi  van hoge kwaliteit en dus een goede leerschool. Een aantal mooie prijzen voor de deelnemers van Tong-il, maar voornamelijk een zeer goed en leerzaam toernooi.

Ferry Greevink geeft demo en wordt geïnterviewd door Tom Egbers

Ferry Greevink geeft demo en wordt geïnterviewd door Tom Egbers

Oud wereld- en Europees kampioen Ferry Greevink heeft maandag 11 november tijdens het lustrum SPECO 25 samen met Olympiër Tommy Mollet een demonstratie taekwondo gegeven in de concertzaal van de schouwburg in Tilburg. Met aansluitend een interview onder leiding van Tom Egbers sportverslaggever van de NOS.

De opleiding SPECO, Sport, Marketing & Management bestaat dit jaar 25 jaar en Ferry Greevink is door de organisatie gevraagd een demonstratie taekwondo te geven tijdens dit lustrum. Ferry was zelf student SPECO en studeerde in februari 2006 af aan de opleiding. Deze opleiding combineerde hij toen met zijn topsport. Toen al was SPECO een opleiding die vooruit liep als het gaat om de combinatie studie en topsport. Op dit moment maakt de opleiding deel uit van de Johan Cruijff University Tilburg, een samenwerking waarbij student-topsporters de mogelijkheid hebben om hun sport met een vierjarige hbo-bacheloropleiding te combineren.

Samen met Olympiër Tommy Mollet gaf de oud Wereld- en Europees kampioen een spetterende en spectaculaire demonstratie, waarbij er eerst een sparring te zien was. Vervolgens werd er op een trapkussen gewerkt en de knallen van de trappen op het trapkussen waren duidelijk te horen in de concertzaal van de schouwburg in Tilburg. Als laatste onderdeel van de demo werden en nog wat flitsende trapcombinaties tentoongesteld waar de nodige kreten aan te pas kwamen. Aansluitend werd het tweetal geïnterviewd door sportverslaggever van de NOS Tom Egbers.

Goud en 4x brons voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray bij Residence Cup in Den Haag

Goud en 4x brons voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray bij Residence Cup in Den Haag

Zaterdag 2 november vond de Residence Open in Den Haag plaats, waar vijf leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelnamen.

Bij dit toernooi werd gebruik gemaakt van het Dae-do elektronisch scoringssysteem. Dit is een systeem waarbij de puntentelling wordt geregistreerd middels sensoren in het pantser en speciale sokken. Tevens werd er gebruik gemaakt van instant video replay, in het geval dat er een bezwaar is op een beslissing van de scheidsrechters tijdens de wedstrijd, kan de coach de matscheidsrechter verzoeken voor een onmiddellijke terugblik op de video replay.

Alex Tangjitwisut startte in de cadetten heren klasse -61 kg en wist de halve finale te bereiken. Zijn tegenstander was Ryan Mahabier van TC Soekandar uit Barendrecht. Helaas was de tegenstander nog een maatje te groot voor Alex, maar ondanks dat wist Alex goed weerstand te bieden. Alex is nog 13 jaar en de cadetten klasse is tot en met 14 jaar. Alex verloor deze partij dan ook en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Charlotte Deenen kwam uit in de klasse junioren dames -55 kg en wist ook de halve finale te bereiken. Daar nam ze het op tegen Anne-Wil Prins van Top Taekwondo Eemland uit Leusden. Charlotte heeft al vaker tegen haar gespard en er was van te voren dan ook een duidelijke tactiek afgesproken. Door concentratieverlies en onvoldoende focus, liet Charlotte de tactiek af en toe los waardoor de tegenstander kon scoren en uit kon lopen. Charlotte verloor de partij en werd ook derde.

Lisa Deenen, de oudste en lichtste van de zussen, wist in de klasse junioren dames -49 kg ook de halve finale te bereiken en nam het daarin op tegen Fatima Fenderhoussi van Abdel Kwan Rotterdam. Lisa kon vanwege haar zenuwen niet goed in haar spel komen en kwam vooral in het afsluiten na haar actie te kort, waardoor de tegenstander in de korte afstand wist te scoren. Wanneer Lisa haar tegenstander wist te verleiden tot een actie door haar uit te lokken, nam ze vervolgens niet over om een punt te scoren. Uiteindelijk ook voor Lisa ook een derde plaats.

Voor Kimball Huwaë was het zijn tweede toernooi sinds ruim 2 jaar afwezigheid. In de klasse senioren heren -63 kg wist ook hij de halve finale te bereiken. Daarin moest hij het opnemen tegen Mouheb Zaouia van Seongong uit Den Haag. Kimball begon enorm sterk en in de eerste rond ging het gelijk op. Aan het einde van tweede ronde kwam Kimball wedstrijdritme te kort waardoor hij vermoeid raakte en zijn tegenstander uit kon lopen met de score. Kimball bleef ook mee scoren, maar niet voldoende om de aansluiting te houden. Uiteindelijk verloor Kimball de partij en behaalde daarmee een derde plaats.

Laatste deelnemer van Tong-il Venray was Roy Samson, hij kwam uit in de klasse senioren heren +87 kg. Roy wist door te dringen tot de finale en kwam daarin uit tegen Volkan Ozkeles van Koryo Den Haag. Roy wist steeds op voorsprong te komen maar liet zijn tegenstander steeds te makkelijk terugkomen waardoor het onnodig toch een spannende partij werd. Roy heeft een nekblessure gehad waardoor de conditie niet optimaal was en dat had invloed op zijn concentratie en spel. Uiteindelijkj werd het sudden death doordat het aan het einde van de reguliere drie ronden een gelijke stand was. Roy wist uiteindelijk door een goede tactiek in de counter de winnende score te maken. Hiermee behaalde Roy een eerste plaats.

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan terug kijken op een leerzaam toernooi. Het volgende toernooi waar Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zal het eigen georganiseerde 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 zijn. Dit zal op 23 november plaatsvinden in de Wetteling in Venray.

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray naar Den Haag voor Residence Cup 2013

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray naar Den Haag voor Residence Cup 2013

Zaterdag 2 november zullen er 4 leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelnemen aan Residence Cup 2013 in  sportcentrum Houtrust in Den Haag.

Dit toernooi zal het tweede toernooi van het nieuwe seizoen zijn en is voor pupillen, aspiranten, cadetten, junioren en senioren waarbij er in alle categorieën elektronische pantsers gebruikt zullen worden. Dit is het systeem wat ook gebruikt is tijdens de Olympische Spelen, WK’s en EK’s.

Van Tong-il zullen deelnemen bij de cadetten A-klasse heren -61 kg Alex Tangjitwisut. Bij de junioren zullen deelnemen in de A-klasse dames -49 kg Lisa Deenen en -55 kg Charlotte Deenen. En bij de senioren A-klasse heren -68 kg Kimball Huwaë en A-klasse heren +87 kg Roy Samson.

Deelname Taekwondo Vereniging Tong-il Venray Tapia Open 2013!

Deelname Taekwondo Vereniging Tong-il Venray Tapia Open 2013!

Zaterdag 12 oktober zullen er 4 leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelnemen aan Open Tapia Sparring 2013 in de Sporthal “Jan Massink” in Nijmegen.

Dit toernooi zal het eerste toernooi van het nieuwe seizoen zijn en is voor cadetten, junioren en senioren waarbij er in alle categorieën elektronische pantsers gebruikt zullen worden. Dit is het systeem wat ook gebruikt is tijdens de Olympische Spelen, WK’s en EK’s.

Van Tong-il zullen deelnemen bij de cadetten A-klasse heren -61 kg Alex Tangjitwisut, bij de junioren A-klasse dames -55 kg Charlotte Deenen, bij de senioren A-klasse heren -68 kg Kimball Huwaë en A-klasse heren -87 kg Henk van Ijzendoorn.

Helaas kan Roy Samson niet deelnemen vanwege een nekblessure, hij zou eigenlijk starten in de klasse senioren A-klasse heren +87 kg maar is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure.

Poster 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Poster 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

De poster voor het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 is gereed. Kimball Huwaë, lid van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray en lid van de wedstrijdgroep Tong-il, heeft de poster ontworpen.

Wolff Jeans Venray sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Wolff Jeans Venray sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Wolff Jeans Venray is al 20 jaar een Jeans-Speciaalzaak. Wolff Jeans Venray is gespecialiseerd in Jeans, voor zowel dames als heren. Verder verkoopt Wolff Jeans Venray ook T-shirts, truien, blouses en andere accessoires van verschillende merken met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Service is bij Wolff ook zeer belangrijk, zo geldt er bijvoorbeeld de 'niet goed, geld terug' garantie. Deze is altijd van kracht. Tevens worden alle broeken gratis ingekort.

Wolff Jeans Venray Wolff is gelegen in het hartje van het centrum van Venray, op De Bleek 62-68. Er is een parkeerplaats gelegen aan de achterzijde van onze winkel. Deze parkeerplaats heet T'Liene.

 

Intratuin Venray ook sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Intratuin Venray ook sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Intratuin Venray heeft zich ook verbonden aan het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 dat zal plaatsvinden op 23 november in sporthal De Wetteling in Venray. Intratuin is een levendige organisatie, waarin praktijkervaring en specialistische kennis elkaar versterken. Een hecht verband van zelfstandige ondernemers en beroepskrachten die met elkaar hard aan de weg timmeren. Een krachtige verkoopformule. Intratuin is marktleider, met een naamsbekendheid van bijna honderd procent.

Intratuin heeft een heel persoonlijke uitstraling. Alle vestigingen kenmerken zich door een warme en uitnodigende sfeer. Tegelijkertijd is Intratuin een professionele en dynamische organisatie, met een duidelijke ambitie: toonaangevend en gedreven marktleider zijn én blijven. Door zichzelf op heldere en daadkrachtige wijze in de markt te positioneren, maar ook door snel en slagvaardig in te spelen op de ontwikkelingen. Intratuin Venray is gevestigd op de Langstraat 133 in Venray.

Mocht u als bedrijf of organisatie interesse hebben in sponsoring, dan kunt u contact opnemen met Taekwondo Vereniging Tong-il Venray via het contactformulier.

Ook Top Sportive sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Ook Top Sportive sponsor 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan melden dat ook Top Sportive sponsor is van het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Top Sportive is een winkel in Sportprijzen, Relatiegeschenken, Promotie- en Carnavalsartikelen en is gevestigd aan de Eikenlaan 50 in Venray.  Verenigingen krijgen een standaard korting van 5% op nagenoeg alle artikelen!

In de showroom annex winkel aan de Eikenlaan 50 kunt u de collectie showmodellen bekijken en uitzoeken. Ook kunt u via catalogussen de diverse sportprijzen bestellen. Voor meer informatie kijk op http://www.calmness-topsportive.nl/Top%20Sportive.htm.

 

Cloudplek.nl sponsor van 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Cloudplek.nl sponsor van 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013!

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan met trots mededelen dat Cloudplek.nl sponsor is van het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 dat zal plaatsvinden op zaterdag 23 november in sporthal De Wetteling in Venray.

Cloudplek.nl levert maatwerk oplossingen met professionele "Cloud" producten voor het MKB die een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk maken. Hierdoor kan het MKB zich concentreren op de kerntaken en hoeft er geen verdere energie en tijd gespendeerd te worden aan de werking, beschikbaarheid en backup & herstel van de IT infrastructuur.

Mocht u als bedrijf of organisatie interesse hebben in sponsoring, dan kunt u contact opnemen met Taekwondo Vereniging Tong-il Venray via het contactformulier.

1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 23 november in de Wetteling in Venray!

1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 23 november in de Wetteling in Venray!

Op zaterdag 23 november zal Taekwondo Vereniging Tong-il Venray het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 organiseren. Het toernooi zal plaatsvinden in Sporthal de Wetteling in Venray. Het 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 is een officieel erkend toernooi onder auspiciën van de Taekwondo Bond Nederland. Het toernooi is voor jongens en meisjes in de categorieën pupillen B en C klasse, aspiranten en cadetten A, B en C klasse. In de categorie cadetten A-klasse zal er hoofdcontact toegepast worden.

Sinds 1 mei 2013 heeft de Taekwondo Bond Nederland officieel ingevoerd dat er hoofdcontact toegestaan is in de leeftijdscategorie 12 en 13 jaar. Door de komst van het Europees Kampioenschap voor cadetten enige jaren geleden en binnenkort ook het Wereldkampioenschap voor deze leeftijdsklasse, is deze keuze gemaakt. Een belangrijke beslissing voor het taekwondo in Nederland om mee te gaan met deze door de WTF (Wereld Taekwondo Federatie) geaccepteerde regels voor sparren. Hierdoor kunnen cadetten zich klaarstomen voor internationale toernooien waarbij hoofdcontact in bijna alle gevallen is toegestaan, tevens wordt ook de overstap naar de junioren aanzienlijk verkleind en zal soepeler verlopen. Hierdoor zal de kans op aansluiting bij de internationale top vergroot worden, dit hoofdcontact bij cadetten zal een positieve bijdrage leveren op het gebied van talentontwikkeling.

Inschrijven voor het 1e Tong-il Sparringstoernooi kan via http://www.tpss.nl/login.asp. Tevens is de uitschrijving te downloaden.

Tong-il aanwezig tijdens Kids Day 2013 in VVV-stadion!

Tong-il aanwezig tijdens Kids Day 2013 in VVV-stadion!

Op zaterdag 1 juni organiseerde Topsport Limburg de Kids Day 2013 in Seacon stadion – De Koel in Venlo. Topsport Limburg wil kinderen motiveren, enthousiasmeren en inspireren om het beste uit zichzelf te halen! Met het programma op de Kids Day konden de kinderen de wereld van een topsporter beleven! Ze konden testen doen en zien waar ze goed in zijn, op de foto met Olympische, Wereld en Europese medaillewinnaars in verschillende takken van sport! De kinderen mochten zelfs topsporters interviewen en konden zelf ook geïnterviewd worden. Ze konden hun sportdroom voor een camera vertellen en samen trainen met Limburgse sporthelden! Zo waren Olympisch zwemmers Joeri Verlinden en Dion Dreesens er, maar ook Paralympische sporters zoals bronzen medaille winnares rolstoelbasketbalster Lucie Houwen, rolstoeltennisster Sharon Walraven, CP-voetballer Iljas Visker, bronzen medaille winnares wheelster Desiree Vranken en nog veel  meer…Verder konden de kinderen ook de Limburgse Olympische sportgeschiedenis leren, en leren wat de Limburgse kampioenen eten en drinken om nog beter te presteren. En er was nog veel meer te beleven, zoals schminken, tattoostickers, Limburg Olympic Bus, etc...Er waren ruim 700 kinderen aanwezig!

Tong-il was ook uitgenodigd om taekwondo clinics te verzorgen, Martijn Merken en Rob Greevink hadden matten meegenomen en neergelegd en de kinderen konden ook kennis maken met de taekwondosport. Deze clinics werden enorm goed bezocht, samen met karate, judo, testen en meten én het ontwerpen van een eigen Olympisch t-shirt was deze verdieping dan ook goed bezocht en was het continue volle bak. Martijn heeft veel kinderen kunnen laten zien wat taekwondo in houdt en kinderen enthousiast kunnen maken voor de taekwondosport. Een zeer geslaagde dag!

 

1x Goud en 7x Brons voor Tong-il tijdens Kawarmala Jeugdtoernooi in Best

1x Goud en 7x Brons voor Tong-il tijdens Kawarmala Jeugdtoernooi in Best

Zaterdag 11 mei heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelgenomen aan het Kawarmala Jeugdtoernooi in Best. Tong-il had maar liefst 10 deelnemers, waarvan 1 bij de jeugd, 4 bij de pupillen en 5 bij de aspiranten.

Bij de jeugd werd Demi Hendriks 3e door haar eerste partij met 1-0 te winnen. Vervolgens verloor ze helaas de halve finale en werd daarmee uiteindelijk 3e.

Bij de pupillen werden Charlotte Egelmeers, Pim Franssen, Darren Barbosa en Jamie Peters ook allemaal 3e. Ze verloren helaas allemaal in de halve finale, maar voor een eerst officieel toernooi dat werd georganiseerd onder auspiciën van Taekwondo Bond Nederland en waar deelnemers vanuit heel Nederland aanwezig waren, mogen ze dik tevreden zijn met dit resultaat!

Bij de aspiranten waren er drie medailles van de vijf deelnemers. Kyle Schipper en Ashley Theeuwen sparden beiden erg goed, maar moesten helaas in hun eerste wedstrijd de winst aan hun tegenstanders laten. Zakaria Bouabdallaoui en Michelle Willemsen wisten beiden hun eerste partij te winnen en verloren vervolgens helaas in de halve finale en werden daarmee 3e.

Alex Tangjitwisut sparde een heel erg sterk toernooi! Hij wist beide partijen met overtuiging van zijn tegenstanders te winnen. In zijn eerste partij won hij met 7-5 en in de finale met 4-2. Een dik verdiende 1e plaats voor Alex.

1x zilver en 2x brons voor Tong-il op Open van der Poel

1x zilver en 2x brons voor Tong-il op Open van der Poel

Op zaterdag 20 april heeft Taekwondo Vereniging Tong-il Venray met 3 deelnemers deelgenomen aan Open van der Poel toernooi in Roelofarendsveen. Alex Tagjitbitsut deed mee in de klasse aspiranten heren -57 kg, Josephine van Lin junioren dames -52 kg en Charlotte Deenen junioren dames -55 kg.

Alex Tangjitbisut verloor in de finale op gouden punt van Nino Westhiner van Sportvereniging Koryo Sport uit Veldhoven. In de reguliere partij was het 4-4, waardoor er een extra ronde voor gouden punt werd gespard. Helaas verloor Alex deze, alhoewel dit een beetje dubieus was. Hij scoorde in het begin van de sudden death 2x duidelijk, maar helaas dachten de scheidsrechters daar anders over en bij de eerste de beste actie van de tegenstander kwam het winnende punt op het scorebord.

Josephine van Lin verloor in de halve finale met 11-3 van Jennifer Barbic van Yul-Kok uit Brunssum. Josephine verloor in de halve finale doordat ze te veel ruimte liet liggen na haar acties, waardoor haar tegenstander scores kon maken. Uiteindelijk toch een derde plaats voor Josephine.

Charlotte Deenen verloor ook in de halve finale met 15-3 van Maja Koloczek van Seongong uit Den Haag. Doordat ze de afstand steeds wilde overbruggen voor haar aanval en daardoor een aantal hoofdscores tegen kreeg, liepen de tegenpunten snel op. Hoofdscores zijn namelijk 3 punten waard. Uiteindelijk ook voor Charlotte een derde plaats.

Blessure voet Lisa Deenen

Blessure voet Lisa Deenen

Tijdens de wedstrijdtraining van vrijdagavond 5 april heeft Lisa Deenen haar voet gebroken. Tijdens de training werden er oefeningen gedaan waarbij er combinaties op het kussen gemaakt werden gevarieerd met hoge acties op de hoofdbeschermer. Bij het neerzetten van de voet na een naeryo chagi, voel Lisa een pijnscheut in haar voet. Na wat koelen toch geprobeerd om verder te trainen, maar dat ging niet. ’s Avonds werd de voet behoorlijk dik en blauw aan de onderkant, dus zaterdagochtend naar het ziekenhuis. Daar bleek dus dat de voet gebroken is, Lisa heeft nu gips en moet deze in een rolstoel zitten. Volgende week mag ze op krukken, maar het gips zal zo’n 5 tot 6 weken moeten blijven zitten.

Alle leden van Tong-il vinden het heel vervelend voor Lisa en wensen Lisa dan ook heel veel beterschap en sterkte, hopelijk dat de voet snel maar vooral goed geneest! Vooral omdat ze ontzetten gedreven is en graag aan toernooien deel wil nemen en zich ook al voor enkele toernooien had ingeschreven. Helaas heeft ze zich hiervoor moeten afmelden.

(FOTO:Yvo Willems)

Tong-il succesvol bij de Panther Cup in Driebergen

Tong-il succesvol bij de Panther Cup in Driebergen

Zaterdag 30 maart hebben er 7 leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelgenomen aan de Panther Cup in Driebergen. En niet onverdienstelijk, zo vielen alle deelnemers in de prijzen.

Goud was er voor Charlotte Deenen in de klasse junioren dames -55 kg en Alex Tangjitbisut in de klasse aspiranten heren -57 kg. Zilver voor Ilona Wilmsen in de klasse junioren dames -68 kg, Josephine van Lin in de klasse junioren dames -52 kg en Henk van Ijzendoorn in de klasse heren senioren +87 kg. En brons voor Lisa Deenen in de klasse junioren dames -49 kg en Roy Samson in de klasse senioren heren +87 kg. In totaal dus 2x goud, 3x zilver en 2x brons.

Het volgende toernooi waar de wedstrijdgroep van Tong-il zal deelnemen is Open van der Poel op zondag 20 april in Roelofarendsveen.

Dutch Open Taekwondo 2013

Dutch Open Taekwondo 2013

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray heeft 16 en 17 maart deelgenomen aan de Dutch Open 2013 in Indoor Sportcentrum Eindhoven. Op zaterdag 16 maart kwamen Lisa Deenen, Martijn Merken, Charlotte Deenen en Henk van Ijzendoorn in actie. Zondag 17 maart kwam alleen Roy Samson in actie. Kimball Huwae had zich ingeschreven maar was geveld door een longontsteking waardoor hij niet kon deelnemen.

Lisa Deenen verloor haar eerste wedstrijd in de klasse junioren dames -49 kg met 11-0 van Anouk Doria van het nationaal team Monaco. Het was het eerste grote internationale toernooi voor Lisa en de zenuwen speelde haar parten waardoor ze niet goed in haar spel kon komen.

Martijn Merken verloor in de klasse senioren heren -80 kg nipt van Sezer Gözer van TKD Gladbeck uit Duitsland. Tot het einde van de partij ging het gelijk, maar door gebrek aan wedstrijdritme en niet goed afsluiten na zijn acties verloor Martijn uiteindelijk met 13-10.

Charlotte Deenen verloor in de klasse junioren dames -55 kg met 10-6 van Marie Magnus van Keum Gang Taekwondo uit Noorwegen. Charlotte toonde goed spel, maar kwam nog wat ervaring te kort en door haar acties niet goed voor te bereiden was ze te doorzichtig voor haar tegenstandster.

Henk van Ijzendoorn kwam in actie in de klasse senioren heren -87 kg, en startte tegen Mohamed Abarkane van Albertslund Taekwondo uit Denemarken. Hij verloor deze partij helaas met 8-4.

Roy Samson was zondag de enige speler van Tong-il Venray, hij verloor zijn eerste partij in de klasse senioren heren +87 kg nipt van de zilveren medaille winnaar op de afgelopen Olympische Spelen in Londen Anthony Obame uit Gabon. Het werd uiteindelijk 2-1 en als zijn tegenstander nog een waarschuwing had gekregen zou het gouden punt zijn geworden. Met sterk tactisch spel wist Roy het zijn tegenstander erg lastig te maken, maar miste de ervaring om er een gouden punt uit te slepen.

Het eerst volgende toernooi voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zal de Panther Cup op 30 maart in Utrecht zijn.

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray 6 deelnemers tijdens Dutch Open 2013

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray 6 deelnemers tijdens Dutch Open 2013

Komend weekend, 16 en 17 maart, zullen 6 spelers van Taekwondo Vereniging Tong-il deelnemen aan de Dutch Open 2013 in Indoor sportcentrum Eindhoven. Zaterdag 16 maart zullen er maar liefst 5 spelers in actie komen, namelijk Lisa Deenen junioren dames -49 kg, Charlotte Deenen junioren dames -55 kg, Kimball Huwae senioren heren -68kg, Martijn Merken senioren heren -80kg en Henk van Ijzendoorn senioren heren -87 kg. Zondag 17 maart zal Roy Samson in de klasse senioren heren +87 kg starten.

Taekwondo vereniging Tong-il succesvol op regiotoernooi

Taekwondo vereniging Tong-il succesvol op regiotoernooi

Afgelopen zondag nam Taekwondo vereniging Tong-il deel aan het Venlo-sparringtoernooi in Sporthal ‘Ruben Kogeldans” te Venlo.
 

Het Venlo sparring-toernooi maakt deel uit van een samenwerkingsverband van zes verenigingen die onderling die op toerbeurt een toernooi organiseren. Ook was er deze keer op uitnodiging deelname van 3 clubs uit Duitsland.

De opzet hiervan was om te kijken of er eventueel niveau verschillen waarneembaar zouden zijn met de Duitse clubs maar dit was niet het geval.
De opzet van deze toernooien is dat er laagdrempelig kennis gemaakt wordt met taekwondo wedstrijdsport en dat meedoen voor op staat en belangrijker is dan het behalen van prijzen.

Thomas Bus uitkomend in de heren A-klasse aspiranten poule 15 behaalde na een zeer spannende finale tegen Sander Cuppers uit Posterholt een mooie 2e prijs.

Michelle Wilmsen behaalde bij de dames B-klasse aspiranten poule 33 goud en won alle partijen met grote overtuiging.

Kyle Schipper behaalde in de heren B-klasse aspiranten poule 25 een 2e plaats. Het optreden van de scheidsrechter in deze partij was zeker discutabel en had het goud voor Kyle moeten zijn.

In de C-klasse aspiranten -55kg poule 13 was er een zeer sterk eerste optreden van Zakaria Bouabdallaoui hij veroverde het goud in zijn eerste kennismaking met de wedstrijdsport.

Bij de pupillen dames C-klasse poule 4 was er goud voor Jamie Peeters. Ook zij behaalde goud in haar eerste optreden op de mat. De finale in deze poule was een Tong-Il onderonsje, hier ging ook Demi Hendriks met het zilver aan de haal.

In de C-klasse dames pupillen poule 16 behaalde Aschley Theeuwen een mooie derde plaats.

Aspirant Alex Tangjitwitsut draaide een zeer sterke partij in de junioren A-klasse poule 23 tegen de Duitser Moritz Nowak uit Dulken. Hij liet zien dat hij nu al met zijn 13 jaar het niveau heeft van een junior. Hij nam het zilver in deze klasse mee naar huis.

Jeugdsport Kenningsmakingsdagen Taekwondo Vereniging Tong-il Venray

Jeugdsport Kenningsmakingsdagen Taekwondo Vereniging Tong-il Venray

Woensdag 6 maart was de eerste les van de Jeugdsport Kenningsmakingsdagen bij Taekwondo Vereniging Tong-il Venray. Maar liefst 17 kinderen hebben zich opgegeven om 3 woensdagen achter elkaar een les Taekwondo te volgen bij Tong-il om kennis te maken met de Taekwondosport.

Tijdens de kenningsmakingslessen wordt er aandacht besteedt aan de basistechnieken binnen de taekwondosport zoals standen, been- en armtechnieken. Daarnaast wordt er ook grote aandacht besteedt aan normen en waarden zoals zelfdiscipline, respect voor de tegenstander en sportiviteit. Door de specifieke aandacht voor respect en karaktervorming heeft de taekwondosport een extra betekenis voor de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. De structuur en het karakter van de trainingen zorgen ervoor dat kinderen meer vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en sociaal-emotioneel weerbaarder worden. Taekwondo vindt plaats in groepstrainingen, waarbij plezier en lekker sporten met elkaar centraal staan.

Taekwondo dag 2013

Taekwondo dag 2013

Geslaagde Taekwondodag Taekwondo Vereniging Tong-il Venray

 

Op zondag 3 maart organiseerde Taekwondo Vereniging Tong-il Venray in sporthal de Weert een Taekwondodag voor al haar leden. Tevens waren geïnteresseerden welkom om te komen kijken en kennis te maken met de taekwondosport. Er werden twee trainingen verzorgd, een stijltraining en een sparringstraining.

 

Van 10.30 tot 12.00 uur vond er een stijltraining plaats die werd verzorgd door Ata Alavi uit Rotterdam. Alavi is vice-wereldkampioen stijl van 2012 en in 2010 behaalde hij brons op het WK stijl. Daarnaast is hij meervoudig Europees kampioen. Tijdens de stijltraining werd er aandacht besteedt aan de taeguks en poomsaes, dit zijn figuren en vormen waarbij een aantal technieken gelopen worden in een vaste volgorde tegen denkbeeldige tegenstanders. Bij stijl gaat het om details en daar werd tijdens deze training dan ook de nadruk op gelegd.

 

Van 12.30 tot 14.00 uur werd er een sparringstraining verzorgd door Nelson Saenz Miller, Olympisch deelnemer in Sydney 2000, brons op het WK in 1997 en meervoudig panamerikaans kampioen. Daarnaast is hij zeer succesvol als bondscoach van Nederland en Engeland geweest, onder zijn bewind zijn er Olympische medailles behaald. Tevens heeft Wereld, en Europees kampioenen afgeleverd. Bij het sparren zijn er twee tegenstanders die punten proberen te scoren door de tegenstander te raken met diverse arm- en (vooral) beentechnieken. Het sparren gaat volgens een punten systeem met officiële regels van de Wereld Taekwondo Federatie en deze vorm is Olympisch erkend. Tijdens deze training lag de nadruk op hoofdscores, omdat dit in het moderne taekwondo meerdere punten oplevert.

 

In totaal hebben 51 leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met deze toptrainers van wereld en Olympisch niveau te trainen. Daarnaast was er veel publiek aanwezig om kennis te maken met de taekwondosport. Geïnteresseerden kunnen op www.tong-il.nl kijken voor informatie.

Zilver voor Martijn Merken!

Zilver voor Martijn Merken!

Zaterdag 15 september heeft Tong-il lid Martijn Merken namens het Militair Nationaal Team deelgenomen aan het Wonderful Kopenhagen Taekwondo toernooi. 
Dit toernooi is het laatste toernooi voor het Militair WK waaraan Martijn van 16-26 Oktober gaat deelnemen. 
Martijn kwam in zijn poule in de eerste partij uit tegen Peter Hasselbom uit Zweden. 
Een partij die moeizaam verliep en waarbij de scherpte een beetje ontbrak, maar uiteindelijk werd de partij met 12-5 gewonnen. 
In de finale kwam Martijn uit tegen Thomas Brigger uit Denemarken. 
Ook deze partij verliep moeizaam, maar in de laatste ronde kon Martijn een voorsprong nemen van 2 punten (3-1). 
Hier kwam alleen de scherpte om de hoek kijken, met nog 15 seconden op de klok liep Martijn tegen een hoofdtreffer aan. 
Met een stand van 4-3 werd de finale uiteindelijk verloren en haalde Martijn hiermee een 2e plaats. 
Net als bij het Militair WK werd er bij dit toernooi gebruik gemaakt van het elektronisch Dae-do systeem. 
Er zijn weer een aantal verbeterpunten aan het licht gekomen die ook specifiek toegepast kunnen worden voor dit systeem. 
Voor Martijn een teleurstellend einde, maar al met al toch een zeer nuttig toernooi geweest.

Yoo Sin 2012

Yoo Sin 2012

Tijdens het 5e Yoo-Sin WTF Taekwondo toernooi sparren in Nijmegen hebben 3 leden van taekwondo vereniging Tong-il het podium gehaald.

In de A-klasse dames junioren -55kg was het in de finale een Tong-il onderonsje. Josephine van Lin en Charlotte Deenen vochten er om wie er met het goud naar huis ging. Charlotte Deenen met hoge aanvalstreffers en Josephine van Lin met scherpe counteracties probeerde beide het gevecht naar zich toe te trekken. Het was uiteindelijk Josephine van Lin die met 10-7 aan het langste eind trok en met de grootste beker naar huis ging.

In de A-klasse dames junioren -49kg moest Lisa Deenen genoegen nemen met een 3e plaats. Zij verloor van Shannon Schaap van Taekwondo centrum Groningen.

Al met al een belangrijk toernooi voor Tong-il waarbij weer goede stappen zijn gezet voor de Zuid Nederlandse kampioenschappen van 16 december 2012 en het NK op 19 januari 2013.WK militairen Martijn Merken

WK militairen Martijn Merken

Martijn Merken van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray wordt vierde op wereldkampioenschappen voor militairen in Vietnam!
Martijn Merken van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray heeft tijdens de wereldkampioenschappen voor militairen een vierde plek behaald. Op 18 oktober vertrok de venraynaar met de Nederlandse militaire taekwondo-equipe naar Vietnam om daar deel te nemen aan het WK voor militairen.
Op woensdag 24 oktober was de wedstrijddag voor de luchtmacht sergeant. In de eerste ronde wist hij met een golden score Adil Shah uit Pakistan te verslaan. In de reguliere wedstrijd was het 5-5, waarna een sudden death ronde werd gespeeld. Daarin wist de sportinstructeur van de luchtmacht de winnende treffer te scoren.
In de tweede partij trof Merken Xin Wei Wang uit China. Tijdens het WK voor militairen 2008 in Korea verloor Martijn nog van deze speler, maar nu was het resultaat anders. Wederom op sudden death, na een 5-5 gelijkstand in de reguliere 3 ronden, wist het lid van Tong-il de winst naar zich toe te trekken.
In de halve finale was de zeer sterke Iraniër en latere wereldkampioen Khodabakhshi Sol Mehdi de meerdere. Deze speler wist in de voorronden de favoriet uit Korea met zeer duidelijke cijfers naar huis te sturen. Met 14-0 verloor Martijn deze partij en kwam daardoor in de herkansingsronde voor het brons.
In de strijd om het brons was Rivas Carlos uit Venezuela de tegenstander. Deze partij verloor Merken uiteindelijk met 7-8. In de laatste seconden scoorde de venraynaar nog een hoofdtreffer, maar deze werd niet toegekend door de arbitrage. Tegenwoordig kan er protest ingediend worden middels een kaart, echter wanneer deze eerder in het toernooi gebruikt wordt en het protest wordt afgewezen is de speler deze protestkaart kwijt. Dat was helaas het geval waardoor er geen protest gemaakt kon worden. Helaas dus net geen medaille, maar wel een eervolle vierde plaats voor Martijn Merken.

 

Op dinsdag 30 oktober was Peel en Maas TV bij de training van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray om opnames te maken naar aanleiding van de 4e plek die Martijn Merken op de wereldkampioenschappen voor militairen behaalde die in Vietnam werden gehouden. Klik op onderstaande link om de uitzending van Peel en Maas TV van 1 november terug te kijken.
Uitzending Peel en Maas TV 1 November

Tong-Il kamp 2012

Tong-Il kamp 2012

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover, het Tong-il Kamp 2012! Het heeft even een aantal jaren moeten duren, maar nu was het dan eindelijk weer zover. Er waren maar liefst 31 aanmeldingen, helaas waren er 2 afmeldingen in verband met ziekte/blessures maar dat mocht de pret niet drukken.
Vrijdagavond verzamelde vrijwel iedereen zich bij onze trainingslocatie in Oostrum. Een aantal kwamen direct naar de accommodatie in Wellerlooi. Iedereen gepakt en gezakt en in de auto plaatsgenomen zijn we met een colonne naar de plek van bestemming gereden. Eenmaal aangekomen werden de sleutels opgehaald, borg betaald en kon het feest beginnen! Eerst werd de accommodatie verkend, waarna iedereen zijn/haar spullen ging uitpakken en de boodschappen in de eetzaal gezet werden. Er waren 2 slaapzalen, één voor de heren en één voor de dames. Daarnaast hadden we nog een eetzaal met een keuken met koelkast, vriezer, gasfornuis, etc. Ook was er buiten een volleybalveld en een groot voetbalveld.
Er werd begonnen met een spellenavond, een eigen gemaakte versie van “Jongens tegen de Meisjes” leverde hilarische momenten op. Er werden een aantal teams gemaakt en verschillende vormen van “Jongens tegen de Meisjes” gespeeld. Hierbij werden natuurlijk ook de nodige alcoholische versnaperingen verorberd. Tussendoor kwamen Willy en Petra Bus met heerlijke broodjes kipshoarma. Met een heuse BBQ plaat werden de overheerlijke broodjes gemaakt. Na een gevulde maag gingen de spellen  verder en tot in de late uurtjes werd er gelachen.
De volgende ochtend, nadat iedereen na enkele uurtjes slaap ontwaakt was, werd er met de gehele groep gezellig ontbeten. Hier werd nog wat geëvalueerd over de avond ervoor en werden herinneringen van vroeger opgehaald. Na het ontbijt stonden er een aantal teambuildingactiviteiten onder leiding van onze enige echte sportinstructeur Sergeant 1 Martijn Merken op het programma. Dit zou in eerste instantie buiten plaatsvinden maar vanwege het weer, vindingrijk als we zijn, uiteindelijk toch maar naar binnen verplaatst. Maar totdat er besloten werd om het binnen te laten plaatsvinden, kwam er een gitaar tevoorschijn en werden er verzoekjes gespeeld door Sean Brown, Jelle Walraven en Rob Greevink.
Na de gitaarsessie werden de teambuildingactiviteiten binnen gedaan, wat eveneens weer leidde tot enorm veel lachwekkende momenten. Aansluitend werd er geluncht en daarna was het zonnetje lekker gaan schijnen en werd er buiten gevolleybald en gevoetbald. Ook werd er nog een spelletje “Ik Hou van Holland” gespeeld door een aantal waarbij de kennis van een aantal personen op de proef werd gesteld. In de avond kwamen Willy en Petra Bus een geweldig verzorgde en heerlijke BBQ verzorgen! Iedereen heeft zijn/haar maagje goed volgegeten. Wat ook wel nodig was voor het avondprogramma, een goede bodem leggen zullen we maar zeggen.
’s Avonds stond er een popartiestenavond op het programma, prachtige uitgedoste en opgekalefaterde ware popartiesten kwamen de karaokezaal binnen gewandeld. Of liever gezegd, die kwamen binnen gefeest. Lady Gaga is gespot, maar ook K3 en Michael Jackson waren er. Er was een karaokeset met boxen aanwezig en iedereen wilde dan ook maar wat graag zijn/haar zangkunsten laten horen, wat niet altijd even prettig voor de luisterende partij was. Maar dat namen we op de koop toe, en na de nodige geconsumeerde alcoholhoudende dranken hoorde toch niemand het verschil meer. Nadat de iedereen zijn/haar zangteksten gedeeld had, gingen de tafels aan de kant en werd een kleine disco gehouden. De artiesten lieten hun dansmoves maar wat graag zien en het feest ging dan ook helemaal los. Tot in de vroege uurtjes werd er gefeest.
De volgende ochtend werd er weer gezellig met z’n allen ontbeten, dit was voor een aantal personen een hele opgave. Moeizaam strompelde iedereen zijn/haar uit om zich vervolgens naar de ontbijttafel te slepen om toch een boterhammetje weg te werken. Nadat iedereen klaar was werd alles opgeruimd, ingeladen, een laatste woordje gehouden en keerde iedereen huiswaarts.

Al met al was het een zeer geslaagd kamp! Volgend jaar zal er absoluut weer een kamp gaan plaatsvinden. En er zijn al vrijwilligers die zich gemeld hebben voor de organisatie, dus dat gaat helemaal goed komen volgend jaar.

Residence Open 2012

Residence Open 2012

Zaterdag 10 november vond de Residence Open in Den Haag plaats, waar vier leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelnamen.
Bij dit toernooi werd gebruik gemaakt van het Dae-do elektronisch scoringssysteem. Dit is een systeem waarbij de puntentelling wordt geregistreerd middels sensoren in het pantser en speciale sokken.
Josephine van Lin startte in de junioren dames klasse -55 kg en wist de halve finale te bereiken. Haar tegenstandster was Hafsa el Baroud van Taekwondovereniging Zuid Oost uit Eindhoven. Het was een moeizame en vermoeiende partij waar Josephine erg diep moest gaan, helaas verloor ze deze partij nipt met 6-4. Uiteindelijk toch een derde plaats.
Kimball mocht het spits afbijten tegen Lugano Mazzeo van American Fitness. De eerste ronde verliep wat stroef, maar al snel kwam Kimball goed op gang en trok uiteindelijk de wedstrijd met 14-5 naar zich toe. In de halve finale stond vervolgens Boris van de Meer van TS van der Poel als tegenstander op de mat. Het feit dat Kimball een lange periode niet heeft deelgenomen aan wedstrijden deed hem de das om in deze partij. Kimball kreeg geen kans van zijn tegenstander en verloor helaas deze partij. Het resultaat was een derde plaats waar Kimball tevreden mee mag zijn na de lange afwezigheid op de mat.
Henk van Ijzendoorn wist in de klasse +87 kg de finale te bereiken wat een knappe prestatie is omdat het namelijk de eerste wedstrijd voor Henk bij de WTF was. Henk komt van de ITF vandaan wat een andere een andere vorm binnen het taekwondo is met andere regels. In de finale trof Henk Wiebe Jeurissen van Kukkiwon Luxemburg, het was duidelijk dat Henk nog moest wennen aan de wedstrijdregels die gelden bij de WTF. Ondanks dat kon van Ijzendoorn toch goed mee kon komen en scoorde een duidelijke hoofdtreffer, maar zijn tegenstander kon toch iets beter doorkomen en punten scoren. Henk verloor de finale met 10-5 en mocht het zilver mee naar huis nemen.
Roy Samson kwam uit de klasse -87 kg en deed dit zeer verdienstelijk. In zijn eerste partij trof hij Danny Hardjopawiro van American Fitness. Roy draaide een zeer solide wedstrijd en wist de winst met 5-4 naar zich toe te trekken. Na een korte pauze was in de finale Nick Verboom van Hantai de tegenstander, iemand waar Roy eerder dit jaar nog van verloor. Een tegenstander met een directe en overtuigende aanval, maar ondanks dat wist Roy hier goed mee om te gaan. Roy bleef scherp op de counter, hield goed de controle over de wedstrijd en dat werd uiteindelijk beloond met twee hoofdtreffers en een eindstand van 6-1, waarmee Roy het goud won.
Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan terug kijken op een geslaagd toernooi. Het volgende toernooi waar de Taekwondo Vereniging zal deelnemen zijn de Open West Nederlandse Kampioenschappen op 24 november in Delft.

NK sparren 2013

NK sparren 2013

2x zilver en 2x brons op NK Taekwondo voor Taekwondo Vereniging Tong-il Venray

Op zaterdag 19 januari hebben 6 leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen sparring in Almere. Tong-il nam deel met 4 junioren en 2 senioren. Voor vijf van de deelnemers was het hun eerste deelname aan een Nederlands Kampioenschap.

Lisa Deenen uit Well kwam uit in de gewichtsklasse -49 kg  en trof in de eerste ronde de latere Nederlands Kampioene Shannon Schaap van Kazemi Taekwondo Academie, een ervaren tegenstandster en voor Deenen geen onbekende. Met goed spel door haar tegenstandster goed onder druk te zetten gaat de eerste ronde gelijk op. In de tweede weet Schaap een hoofdscore te maken waardoor ze op voorsprong komt en dit geeft ze in de derde ronde niet meer uit handen. Uiteindelijk is de score 13-4 voor de latere kampioene.

Ylona Wilmsen uit Overloon startte in de klasse -68kg en trof in de halve finale Sherona Bandhoe van Abdel Kwan Rotterdam. Wilmsen domineerde de wedstrijd vanaf het begin en won voortijdig door een aantal hooftreffers te scoren en deze leveren 3 punten op. Ze won uiteindelijk met 15-2 en binnen het Taekwondo geldt de regel dat wanneer er 12 punten verschil is, de partij vroegtijdig wordt gestaakt. In de finale was Kim Reacq van Taekwondoschool Tapia haar tegenstandster. Voor Wilmsen was het NK het eerste toernooi sinds 3 jaar en in deze wedstrijd was het gebrek aan ervaring nog te zien, iets waar haar tegenstander goed gebruik van wist te maken. De wedstrijd eindigde voortijdig en dus een tweede plek voor Wilmsen.

Josephine van Lin trof in haar eerste wedstrijd in de klasse -52 kg Shivani Ramsoebhag van Taekwondo Seongong. Een wedstrijd die gelijk op ging maar uiteindelijk met 11-10 door van Lin gewonnen werd. Voor een plaats in de finale was Dana Boom van Lesly’s Sportstudio de volgende tegenstander. Van Lin had slechts één wedstrijd rust tussen haar eerste wedstrijd en de halve finale, volgens het reglement mag dit maar is niet ideaal. Tevens had Boom nog geen wedstrijd gespard. Van Lin begon moeizaam, ze was duidelijk nog vermoeid van haar vorige wedstrijd. Maar halverwege de eerste ronde herpakt ze zich sterk, maar trekt uiteindelijk net aan het kortste eind en verliest nipt met 5-4. Uiteindelijk een derde plek voor van Lin.

De laatste junior van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray was Charlotte Deenen uit Well, en zij kwam uit klasse -55 kg en trof in de halve finale Vinita Sewnundun van Koryo Den Haag. Deenen houdt overwicht en weet te scoren met scherpe counters. Ze wint de wedstrijd uiteindelijk met 8-1 en staat daarmee in de finale. In de finale treft ze Hafsa El Baroud van Taekwondo Zuid Oost. Een zeer spannende wedstrijd die tot 30 seconden voor het einde gelijk op gaat. Bij een stand van 5-5 scoort haar tegenstander 6-5. Deenen zet El Baroud in de slotfase flink onder druk en bezorgd haar tegenstandster nog een waarschuwing, maar weet helaas niet tot scoren te komen. Een tweede plek voor Deenen.

Bij de senioren zijn het Henk van Ijzendoorn uit Maashees in de klasse -87 kg en Roy Samson uit Maasbree in de klasse +87 kg die deelnemen. Van Ijzendoorn start tegen Nick Verboom van Budovereniging Hantei, een wedstrijd die tot het eind gelijk op gaat. In de laatste ronde weet Verboom 5-4 te scoren en lukt het  van Ijzendoorn niet om nog tot scoren te komen en verliest daarmee de wedstrijd.

Roy Samson begint tegen Rick van der Hulst van Bari Gym. Samson controleert de wedstrijd en met een aantal hoofscores en weet de wedstrijd vroegtijdig met 13-1 te winnen. In de halve finale is Robert Dannenberg van Taekwondo Oude Luttikhuis zijn tegenstander. Samson maakt een hoofdscore in de eerste ronde en komt op 3-0 voorsprong. Samson blijft de aanval zoeken en zijn tegenstander is sterk in de counter en weet hier ook mee te scoren. Samson komt ook achterstand en blijft aanvallen waardoor Dannenberg in het voordeel is. Uiteindelijk weet Dannenberg de halve finale met 11-4 te winnen en dus een derde plek voor Samson.

Het volgende toernooi waar Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zal deelnemen zijn de Open Zuid Nederlandse kampioenschappen in Den Bosch op 23 februari.

Ferry Greevink stopt

Ferry Greevink stopt

Ferry had het zelf al zien aankomen. Het werd steeds moeilijker zich te motiveren voor de zwaarste kampioenschappen, waar hij in het verleden met volle overgave heeft gevochten. Na lang wikken en wegen heeft Ferry toch besloten een punt achter zijn topsportcarrière te zetten.

Ferry Greevink heeft inmiddels een grote naam opgebouwd onder de Nederlandse taekwondoka’s. Het lukte deze topsporter van de Venrayse vereniging Tong-il in 2001 in de klasse +87 kg de wereldtitel te pakken. Ferry werd hiermee als een van de weinige Nederlanders wereldkampioen. Later wist hij ook nog een Europese titel op zijn naam te zetten.

Ferry heeft aangegeven zich nu vooral te willen richten op zijn carrière bij Topsport Limburg waar hij zich inzet voor de ontwikkeling van sporttalenten.

 

De Taekwondobond Nederland bedankt Ferry voor zijn jarenlange inzet in het Nationale team en wenst hem veel succes met zijn verdere carrière.

Dutch Open 2012

Dutch Open 2012

Zaterdag 17 en zondag 18 maart hebben de 39ste Dutch Open Kampioenschappen Taekwondo in het Indoor Sportcentrum Eindhoven plaatsgevonden. Tijdens dit grote internationale Taekwondo toernooi, waar ruim 60 landen aan deelnamen, had Taekwondo Vereniging Tong-il Venray Martijn Merken en Roy Samson aan de start staan. Beiden startten ze in de senioren heren klasse -87 kg.

Martijn, die zich aan het voorbereiden is op de Militaire Wereld Kampioenschappen die in oktober in Vietnam zullen gaan plaatsvinden, verloor zijn eerste partij op scheidsrechterbeslissing van Leonardo Salimbeni uit Argentinië. In een gelijk opgaande strijd was het in de reguliere wedstrijd 1-1. Dat betekent dat er een sudden death ronde gespeeld moeten worden waarbij degene die het eerste scoort de partij wint. In deze 4e ronde werd door beide spelers niet gescoord. Dat betekent dat de 3 hoekscheidsrechters en hoofdscheidsrechter, die de doorslaggevende stem heeft, stemmen naar welke taekwondo-ka de winst gaat. Helaas verloor de Luchtmacht sportinstructeur omdat de Argentijn meer initiatief toonde in de wedstrijd. De Argentijn verloor in de kwartfinale van de latere zilveren medaille winnaar Dionys Kronreif uit Duitsland.

Roy verloor zijn eerste wedstrijd met 4-6 van Thomas Brogger uit Denemarken. Roy stond in de tweede ronde met 4-3 voor, maar kon dit uiteindelijk niet vast houden en in de derde ronde trok de Deen de winst naar zich toe. De Deen verloor zijn volgende partij van de latere kwartfinalist Daniel Habecker uit Duitsland.

Tevens werd er door Taekwondo Bond Nederland tijdens de Dutch Open afscheid genomen van oud Wereld- en Europees kampioen Ferry Greevink, die als coach voor Tong-il aanwezig was. Ferry heeft in januari een punt achter zijn actieve topsportcarrière gezet en zal nu een grotere rol gaan spelen binnen de vereniging Tong-il. Voor de start van de finales werd het oud nationaal team lid door de voorzitter naar voren geroepen en kreeg hij een plaquette met een bedankwoord voor zijn grote en belangrijke rol die hij heeft gehad voor het Taekwondo.

Het volgende toernooi voor Tong-il zal de Belgium Open zijn die op 31 maart en 1 april plaatsvinden in Gent.

District zuid kampioenschappen

District zuid kampioenschappen

Tijdens de District Kampioenschappen Zuid in Sittard hebben 7 leden van taekwondo vereniging Tong-il het podium gehaald.

In de A-klasse dames junioren -55kg wist Charlotte Deenen de finale vroegtijdig te beëindigen door met 12 punten verschil (17-4) te winnen van haar tegenstander Cynthia Lataster van vereniging Yul Kok uit Brunssum.

De finale in de A-klasse heren senioren +87kg was een Tong-il onderonsje. Henk van Ijzendoorn wist in de halve finale eveneens met 12 punten verschil (20-7) van Robbert Kouwenberg van TKD Kawarmala te winnen, waardoor hij in de finale clubgenoot Roy Samson trof.  Roy Samson met scherpe counteracties, zowel op het lichaam als op het hoofd, en Henk van Ijzendoorn met veel druk en aanvalsacties probeerde beide het gevecht naar zich toe te trekken. Het was uiteindelijk Roy Samson die met duidelijke cijfers, 12-0 aan het langste eind trok en met de gouden medaille naar huis ging.

In de A-klasse dames junioren -49kg wist Lisa Deenen ook door te dringen tot de finale en verloor deze nipt met 4-5 van Thao Bui-Hoang van Sportschool Anita van der Pas. Lisa stond met 4-1 voor, onder andere door een mooie hoofdscore. Maar door een tactische fout op het einde van de eerste ronde, werd het 4-4 gelijk. In de laatste ronde wist de tegenstandster van Lisa nog een punt te scoren. Ondanks verwoede pogingen van Lisa om de winst alsnog naar haar toe te trekken, verloor ze de finale en moest ze genoegen nemen met zilver.

Josephine van Lin wist in de A-klasse dames junioren -52 kg een bronzen medaille te veroveren. Josephine verloor in de halve finale nipt met 5-3 van Dana Boom van Lesly’s Sportstudio. Josephine stond nog met 3-2 voor, maar moest helaas door een hoofdtreffer in de laatste ronde de winst naar haar tegenstandster laten gaan.

De komende periode zal Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zich gaan voor bereiden op de Nederlandse Kampioenschappen die op 19 januari 2013 in het Topsportcentrum Almere zullen plaatsvinden.

Dagje Toverland

Dagje Toverland

Op de zeer zonnige zondag 9 september vertrokken we met Rob, Ria en Willy naar Toverland.
Ayoub, Alex, Joep, Kyle, Mees, Thomas, Zacharia, en Anouk, Amber, Celina, Ilja en Luca waren allemaal erg enthousiast over het leuke uitje, wat dan nu toch eindelijk plaats ging vinden.
Natuurlijk splitsten de jongens en de meisjes zich in 2 groepen. Wij, de meisjes, zijn gestart in de zweefmolen en daarna in het treintje, zodat we over “heel” Toverland reden. Verder van de boomstammetjes, wat Rob een flink nat pak bezorgde,tot de motortjes en de Troy die heel wat sneller ging dan de zweefmolen.
Tussen de middag was het wachten op frietjes met iets lekkers erbij. Ria had verder goed voor drinken en véél te snoepen gezorgd, dus wij zijn echt niets tekort gekomen.
Luca had de pech dat ze net niet groot genoeg was voor in de survival baan, maar Amber en ik zijn die uitdaging wel aangegaan. Kei gaaf!!
De jongens hebben zich ook prima vermaakt o.a. in de draaimolen.
Al bij al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar
Dank je wel taekwondo vereniging Tong-il.
Groetjes van Ilja

 Alle foto's staan op de facebook pagina van Tong-Il.

KvK

40164616

Contact

Contactformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Tong-Il

Social media

Facebook